po., 8. říjen 2018 10:47

Desátý ročník Karlovského gastrofestivalu je minulostí

Atmosféra na gastrofestivalu Atmosféra na gastrofestivalu Zdroj: Foto autor
Velké Karlovice – Letošní jubilejní ročník Karlovského gastrofestivalu skončil. Víkendový festival, který hostí vždy jeden víkend Velké Karlovice na Vsetínsku, měl opět co nabídnout – ať už se jednalo o gastronomii nebo bohatý doprovodný program.

Ochutnat bylo možné české i zahraniční speciality. Chybět ale nemohly ani místní speciality z Valašska, mezi které se řadí například valašský frgál. Koláč ve tvaru kruhu tady měl i svou vlastní soutěž. Se svým makovým frgálem vítězství obhájila loňská vítězka Anna Šauerová, která peče frgály v sousední Karolince již přes 40 let.

Jedním z místních prodejců specialit, který na festivalu nabízel své produkty, byl Jiří Gottfried ze Slavičína. „Máme tady skvělou partu lidí, jsme tu všichni kamarádi, protože tu trávíme tři dny, tak si to děláme pěkné, aby se nám tu líbilo. Doufáme, že se to líbí i zákazníkům,“ řekl Gottfried.

Návštěvníků do Karlovic přijely za celý víkend desítky tisíc. K tomu jistě dopomohlo i dobré počasí. Velká část festivalu se totiž koná ve venkovních prostorách. Organizátoři jsou ale samozřejmě vždy připraveni i na nepříznivé počasí.

Po areálu se dalo přemísťovat historickými autobusy, veterány pojatými jako taxislužba nebo koňskými povozy. Program se totiž koná na více místech, které jsou po údolí Vsetínské Bečvy rozmístěné do vzdálenosti tří kilometrů.

Gastrofestival se pro Karlovice již stává tradicí. Do města každoročně přijedou desítky tisíc návštěvníků, kteří mají zájem ochutnat kvalitní pochutiny, potkat zajímavé osobnosti, zajít na večeři připravovanou michelinským kuchařem, popřípadě se naučit péct domácí rohlíky.

 

Gastrofestival Velké Karlovice Gastrofestival Velké Karlovice Gastrofestival Velké Karlovice

Zobrazeno 1585 krát
Naposledy upraveno: ne., 14. říjen 2018 20:07
Pro psaní komentářů se přihlaste