ne., 1. březen 2020 13:27

Djokovič stále nenašel přemožitele a kraloval i v Dubaji

Radující se Novak Djokovič Radující se Novak Djokovič Zdroj: Dubai Duty Free Tennis Championships
ATP Dubaj – Novak Djokovič v letošní sezóně předvádí vynikající výkony. Srbský tenista vyhrál i svůj 18. letošní zápas a celkově popáté tak ovládl podnik kategorie ATP 500 v Dubaji. Djokovič ve finále přemohl Řeka Stefanose Tsitsipase ve dvou setech.

Djokovič v cestě za titulem hladce prošel třemi koly, ve kterých mu na postup vždy stačily dva sety. Světová jednička postupně porazila tuniského reprezentanta Jaziriho, Němce Kohlschreibra a ve čtvrtfinále pak Rusa Khachanova. Komplikace Srba potkaly v semifinále, kdy musel proti Monfilsovi odvracet hned tři mečboly. 

Ve finále však Djokovič podobné drama nepřipustil. Šestého hráče světa Stefanose Tsitsipase porazil po téměř bezchybném výkonu za 79 minut hry ve dvou setech, a to poměrem 6:3 a 6:4. Dvaatřicetiletý Djokovič tak získal už devětasedmdesátý titul ve své tenisové kariéře. V Dubaji se z prvenství radoval celkově popáté. Předtím ve Spojených arabských emirátech kraloval v letech 2009, 2010, 2011 a 2013, kdy ve finále navíc porazil Čecha Tomáše Berdycha. 

Djokovič na tiskové konferenci uvedl, že se snaží vychutnat si výborný start letošního tenisového roku. „Samozřejmě se teď snažím užít si tenhle moment, ve kterém se nacházím. Myslím, že je to jeden z nejlepších začátků sezóny, které jsem během kariéry měl. Na kurtu se cítím skvěle,“ prohlásila světová jednička. 

Srbský tenista se pyšní obdivuhodnou šňůrou osmnácti vyhraných utkání v řadě. Nejprve letos pomohl své zemi k triumfu na premiérovém ATP Cupu, následně pak ovládl i první grandslam v Austrálii a v neposlední řadě i turnaj ATP 500 v Dubaji. O prodloužení své neporazitelnosti se Djokovič bude pokoušet na březnových turnajích Masters 1000 v Indian Wells a Miami, kam se tenisový kolotoč přesouvá. 

Zobrazeno 940 krát
Naposledy upraveno: ne., 1. březen 2020 22:17
Pro psaní komentářů se přihlaste