čt., 27. září 2018 10:51

Druhou futsalovou ligu otevře souboj rivalů!

Jan Vavrač je přesvědčen, že jeho mužstvo může postoupit zpět mezi elitu futsalu Jan Vavrač je přesvědčen, že jeho mužstvo může postoupit zpět mezi elitu futsalu Zdroj: Oficiální webové stránky AC Gamaspolu Jeseník
Jeseník - Do startu druhé nejvyšší futsalové soutěže zbývají hodiny a hned první kolo nabídne velmi zajímavé střetnutí domácího AC Gamaspolu Jeseník s ostravským Baníkem. My vám přinášíme rozhovor s nejlepším střelcem druhé ligy Janem Vavračem.

Tým, který strávil celou sezonu Varta futsal ligy v ostravském azylu, kde hrál svá domácí utkání, se předvede na zbrusu nové palubovce v Jeseníku. Gamaspol má tedy za sebou štaci v nejvyšší tuzemské soutěži a své zkušenosti bude chtít prodat před domácím publikem.

V sezoně 2015/2016 dokázal Jeseník druhou ligu vyhrát bez větších problémů, avšak postup do nejvyšší soutěže musel odmítnout kvůli tomu, že v Jeseníku nebyla sportovní hala, která by odpovídala požadovaným rozměrům. Svou dominanci jeseničtí futsalisté potvrdili i v následující sezoně a druhou ligu opět opanovali. Po dlouhém zvažováni se Gamaspol rozhodl přihlásit se do nejvyšší Varta futsal ligy. "Většina kluků chtěla jít do první ligy, takže jsme museli přistoupit na to, že domácí utkání budeme hrát v Ostravě," vysvětlil trenér Gnida. Jeseník ovšem z první ligy sestoupil a nyní se bude pokoušet o návrat mezi elitu, tentokrát už v domácí jesenické hale. Na to, jaké má tým ambice a v jakém herním rozpoložení se hráči nacházejí před sezonou, odpovídal nejlepší střelec druhé ligy (2016/2017) Jan Vavrač.

Jaké si dáváte šance ve druhé lize?

Samozřejmě ty nejvyšší. Pro málo nehrajeme, bereme jedině postup zpět mezi ty nejlepší.

Může vám pomoct zkušenost z první ligy?

Určitě, zkušenosti budou na naší straně po minulé sezoně. Stejně tak známe velmi dobře i týmy ze druhé ligy, takže nás těžko může něco překvapit.

Bude to první zápas v Jeseníku před domácím publikem, budeš se chtít určitě předvést. Nebudeš pociťovat tlak a nervozitu?

Já bývám před každým zápasem trošku nervózní, takže hraji pod určitým tlakem pořád.

Hned na úvod vás čeká silný Baník, co od zápasu očekáváš?

S Baníkem to bude boj o každý metr palubovky, ale čekám, že nás hlavně přijdou podpořit diváci, kterých by mělo být opravdu mnoho. Myslím si, že právě diváci jsou to, co nám chybělo nejvíc.

Jak ti svědčí nová palubovka?

Je to guma, což je trošku neobvyklé, ale zvykl jsem si na ni, je to velmi dobrý povrch, takže věřím, že by nám to nemělo činit problémy.

 

Jak souboj dopadne můžete sledovat ve sportovní hale v Jeseníku v pátek 28. 9. v 20:00.

Zobrazeno 2284 krát
Naposledy upraveno: ne., 30. září 2018 16:44
Pro psaní komentářů se přihlaste