Loňský, premiérový ročník dopadl nad očekávání dobře. "Pozitivní ohlasy na první ročník festivalu potvrdili zájem společnosti o naši myšlenku - a sice možnost přiblížit a ochutnat jak regionální pochoutky, tak trendy světové kuchyně," uvedl jeden z pořadatelů Pavel Vysloužil. Proto organizátoři neváhali a přípravy letošního festivalu se blíží do finále.
Oba víkendové dny bude pro diváky připraven program na pódiu, kde vystoupí v sobotu například Halina Pawlovská v rámci cooking show nebo Jan Punčochář z pražského Grand Cru. Jako tradiční doprovod tuzemských jídel nabídne festival Becherovku, kterou představí její český ambasador Jiří George Němec.
Nedělním dnem provede Lukáš Hejlík, známý moderátor, herec a foodbloger. Minimalistickou kuchyni Severu představí šéfkuchař Anthony Orjollet, který své zkušenosti načerpal v michellinskými hvězdami oceněných restauracích po celém světě. Zdeněk Kortiš, majitel nejlepšího pivního podniku v České republice s oceněním Bar Awards 2015, vystoupí se show Letem whisky světem.
Pořadatelé také v rámci stále populárnější veganskou a vegeratiánskou kuchyni. Proto mezi účinkující přizvali i Veroniku Chládkovou, autorku několika vegetariánských kuchařek, z nichž několik receptů představí.
Vrcholem podle pořadatelů bude nědělní cooking show se Zdeňkem Pohlreichem, kterému bude asistovat Miss 2008 Eliška Bučková.
Letošní ročník má již nyní zaregistrovaných přes třicet regionálních specialit, jež doplní také piva či vína z menších výroben. Představí se i studentské polévky nebo menu z univerzitní menzy. Návštěvníci tedy mohou ochutnat jak jídla z různých koutů České republiky, tak kuchyni zahraniční - a to včetně nápojů. V nabídce totiž najdeme například chillská nebo španělská vína.
Pro děti je pripraven program z interaktivního centra popularizace vědy Pevnost poznání, na ochutnávku zdravé a ovocné svačinky, ale samozřejmě také spousta sladkostí.
Těšit se můžeme také na chillimana Tomáše Nového, který vyzkouší odolnost svých chuťových buněk vystavených různě pálivým chilli papričkám.