út., 9. říjen 2012 00:50

Erasmus Student Network v Olomouci rekrutuje nové členy

Ve čtvrtek 4. října proběhla na filozofické fakultě Univerzity Palackého už třetí informační schůzka pro zájemce o členství v ESN UP Olomouc.

Dostavilo se asi patnáct studentů, což je relativně vysoké číslo vzhledem k tomu, že počet členů v současném týmu není o moc vyšší a že se na oficiálních stránkách www.esnup.upol.cz o schůzce neobjevily žádné informace. Studenti si je museli zjistit sami nebo přes kamarády.

Samotná schůzka probíhala téměř identicky jako předešlé dvě. Ředitelka olomoucké pobočky Anna Dostálová nejprve za pomoci powerpointové prezentace představila samotnou organizaci, její strukturu a hlavní náplň. Poté vyprávěla, co čeká a nemine budoucí členy. "Jedná se o dobrovolou činnost, proto záleží na každém, jak moc se bude chtít zapojit. Nikdo nikoho kontroluje ani do ničeho nenutí.“ říká sympatická ředitelka o časové náročnosti. Její projev byl po celou dobu velmi zanícený a energický.

Erasmus Student Network je jedna z největších studentských asociací v Evropě. Vznikla v roce 1989 a její pobočky, z nichž jedna sídlí i v Olomouci, se v současné době nachází ve třiceti šesti zemích světa. Hlavním posláním každé filiálky je pomoci zahraničním Erasmus studentům v aklimatizaci. ESN pro ně pořádá rozličné kulturní akce, fakultativní výlety a párty. K organizaci těchto akcí je však zapotřebí dobrovolníků, kteří se nebojí dobrovolné neplacené práce.

 

Zobrazeno 2508 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pro psaní komentářů se přihlaste