ne., 13. leden 2019 15:54

Evropská League of Legends Championship Series mění název a představuje nové týmy

Nové logo soutěže Nové logo soutěže Zdroj: Riot Games
Se vstupem do nové sezóny přichází změny nejen ve Vyvolávačově Žlebu, ale i mimo něj. Evropská League of Legends Championship Series (EU LCS), soutěž v online počítačové hře pro více hráčů, se přejmenovává na League of Legends European Championship (LEC). Změna ovšem není pouze na úrovní názvu, ale zahrnuje i přímou spolupráci týmů s Riotem. Nová LEC by pak měla být uzavřená po vzoru severoamerických sportovních lig.

S příchodem LEC na scénu se představí i nové týmy, které letos nehrály EU LCS. Těmito týmy budou exceL Esports, Origen, SK Gaming a Rogue. Jelikož však počet týmů zůstává na deseti, musely se některé týmy vzdát svého místa. Mezi tyto týmy patří fanoušky velmi oblíbení Unicorns of Love či týmy Giants Gaming, H2K a Roccat. Zbylých šest stálých organizací, které se budou účastnit LEC, musely zaplatit vstupní poplatek 8 000 000 eur. Nově příchozí organizace musely při svém vstupu uhradit poplatek rovnající se částce 10 500 000 eur. Všechny týmy budou nyní v nově vytvořeném modelu úzce spolupracovat s Riotem a výdělky si budou dělit rovnoměrným dílem. Zvýší se také minimální platy hráčů.

„Být komerčním partnerem je pro nás velice výhodné, namísto předchozí smlouvy, kde Riot rozhodoval a týmy to musely respektovat,“ uvedl vlastník organizace Vitality Nicolas Mauer. „Pracovat přímo s Riotem je výtáná změna. Z pozice vlastníka týmu a komunikační roviny to vytváří prostředí, kde všichni směřují za stejným cílem i přes to, že bojujeme proti sobě ve Žlebu,“ dodal. Představili i nové logo soutěže. Riot uvedl, že spolupracoval s firmou DesignStudio. Ta je známá například pro vytvoření současného loga anglické Premier League či loga fotbalové Ligy mistrů. „Je to pro nás velký krok, máme nové jméno, nové logo a pracujeme i na novém studiu,“ uvedl člen managmentu ligy Remer Rietkerk.

Investoři z Imagine Dragons

Zatímco britská organizace exceL Esports je zcela nová ve světě League of Legends, týmy Origen či SK Gaming si už zahrály i na mistrovství světa. Tým Rogue, jenž je pod hlavičkou ReKT Global, bude třetím týmem s vlastníky především ze Severní Ameriky (společně s Misfits a Splyce). Mezi investory týmu Rogue patří například DJ Steve Aoki nebo členové kapely Imagine Dragons. Společnost RFRSH Entertainment, jenž zakoupila místo v LEC, se rozhodla nepoužít název Astralis, pod kterým vystupuje v Counter-Strike. Namísto toho společnost odkoupila většinový podíl v Origen, zatímco zakladateli a Enrique „XPeke“ Martinezovi zůstal menšinový podíl. Právě Xpeke by se pak měl stát tváří organizace a měl by mít na starost styk s fanoušky. Tým SK Gaming se pak vrací na nejvyšší Evropskou scénu po tříleté pauze. Naposledy si zahrál v EU LCS 2015 v letním splitu.

Zobrazeno 1761 krát
Naposledy upraveno: pá., 18. leden 2019 21:59
Pro psaní komentářů se přihlaste