po., 12. duben 2021 14:58

Festivalová sezóna letos nebude. Potvrdili to pořadatelé Rock for People.

Rock for People letos nebude Rock for People letos nebude Zdroj: Petr Klapper (iRozhlas)
Největší hudební festivaly definitivně zrušily sezónu 2021. Jako poslední se v pondělí ozvali pořadatelé Rock for People.

„Vzhledem k převratné pandemii covidu-19 oznamuje festival Rock for People, že se vyprodaný ročník 2020/2021 v plánované době neuskuteční a přesouvá se na 16.–18. června 2022. Zakoupené vstupenky nadále zůstávají v platnosti na příští rok, postupně budou také oznamováni znovu potvrzení interpreti,“ uvedli pořadatelé.
Organizátoři se však snaží přijít s alternativou. A to s alternativním festivalem Rock for People na královehradeckém letišti. Informace budou poskytnuty, jen co se vyjasní parametry letních akcí.
„Nevzdáváme se a chystáme letos tak trochu jiný Rock for People, abychom fanouškům i sobě umožnili odreagování se od nelehkých časů. Hned jak bude jasné, za jakých podmínek lze akce pořádat, oznámíme detaily," dodal ředitel festivalu Michal Thomes. "Přípravám ročníku 2020–2021 dal celý tým mnoho energie v naději, že očkování vrátí svět do normálu a v létě bude zase možné pořádat kulturní akce pro větší počet diváků. Bohužel vývoj epidemiologické situace nám již podruhé neumožňuje uspořádat náš klasický mezinárodní festival v plném rozsahu. Se všemi hlavními interprety z letošního ročníku jsme v kontaktu a řešíme jejich účast na rok 2022." 

Podpora fanoušků a problémy s muzikanty
V roce 2020 měli vystoupit na Rock for People převážně světoznámí interpreti jako kapela Green Day, Skillet či Fall Out Boy. Pořadatelé se snaží být v kontaktu s interprety, aby byl program ponechán i na příští rok.
Největší úskalí nastává však se samotnými diváky. Většina chce zakoupené vstupenky prodat, protože nevěří v to, že by se jejich interpret příští rok účastnil. Proto pořadatelé nabádají k tomu, aby si vstupenky ponechali a tím podpořili daný festival.
„V loňském roce nás neskutečně podpořili fanoušci festivalu, doufáme, že nám zůstanou nakloněni a společně situaci zvládneme. Letos jsme se stali provozovatelem celého festivalového areálu v Hradci Králové a plánujeme v něm významné změny. Za rok chceme návštěvníkům, na oplátku za jejich trpělivost nabídnout znatelně vylepšený prostor,“ dodává Thomes.
Zakoupené vícedenní i jednodenní vstupenky všech kategorií i ubytován v kempech zůstávají v platnost na rok 2022. V případě nutné potřeby vrácení vstupenky se mohou držitelé obracet na pořadatele e-mailem na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. do 30. 7. 2021 a jejich žádost bude individuálně posouzena.
Letošní sezónu už dříve vzdaly festivaly jako vizovický Masters of Rock, Colours of Ostrava či Mentronome. Příprava festivalů kvůli nestálým epidemiologickým opatřením ze strany vlády postupně přestává mít smysl. Další potíž je i v samotných interpretech, kteří ruší své turné a koncerty, kvůli kterým by se musel program omezit jednou z nich, je třeba kapela The 1975.

Zobrazeno 784 krát
Naposledy upraveno: st., 14. duben 2021 11:12
Pro psaní komentářů se přihlaste