pá., 23. březen 2018 14:21

Světoznámý rapper G-Eazy se předvede v Praze

G-Eazy G-Eazy Zdroj: Ticketpro.cz
Praha - Americký rapper G-Eazy v pátek 11. května poprvé zavítá do Prahy. Na turné s názvem The Beautiful & Dammed Tour nově představí svou stejnojmennou nahávku. Na koncertě spolu s ním vystoupí Yung Pincg a Stefflon Don. Rapper objíždí se svým novým albem celou Evropu a Ameriku. Akce se bude konat v sedm hodin večer v pražském Foru Karlín, vstupenky stojí 1 190 korun.

G-

Gerald Earl Gillum, jinak známý jako G-Eazy, je americký rapper, který pochází z Oaklandu v Kalifornii. Mimo rap se věnuje produkci, svou dráhu rozjel během studií v New Orleans, poprvé se ukázal světu v roce 2008, kdy vydal mixtape The Endless Summer. Nahrávka byla volně ke stažení na internetu.

„První úspěch se dostavil s trackem Runaround Sue. Jelikož se on sám za rappera nepovažuje, získává tím svou originalitu,“ vysvětlili organizátoři akce z Live Nation. Za svůj úspěch na hudební scéně vděčí svému talentu, ale i pracovnímu tempu, před svým prvním albem strávil deset let na budování své fanouškovské základny. Jeho motivací byli zpěváci jako Elvis Presley nebo Tupac. V roce 2013 se vydal na své první turné po Americe, získal si tím pevnou základnu fanoušků a to zejména opačného pohlaví. High Times Magazine ho v tom samém roce označil jako umělce roku.

Dnes patří mezi hlavní představitele hip-hopu, do kterého se snaží zakomponovat hudbu z padesátých a šedesátých let. Pro jeho image je typický nátělník a kožená černá bunda, čímž evokuje gangsterkou éru. Vydal téměř 40 singlů, šest mixtapeů a pět studiových alb, k nahrávání posledního alba si pozval umělce jako je Halsey, Charlie Puth nebo Cardi B. 

Zobrazeno 2008 krát
Naposledy upraveno: út., 27. březen 2018 21:07
Pro psaní komentářů se přihlaste