so., 9. březen 2019 14:37

Galashow světového parkurového poháru míří po roce opět do Prahy

Anna Kellnerová v sedle koně Silverstone G na Prague PlayOffs 2018 Anna Kellnerová v sedle koně Silverstone G na Prague PlayOffs 2018 Zdroj: www.globalchampionsleague.com
Praha - Global Champions Prague PlayOffs je jedinečná sportovní akce, při níž se v Praze představí nejlepší parkuroví jezdci a koně světa. Hlavní město České republiky se tak stává jednou z exkluzivních destinací, které jsou zapojené do prestižní série Longines Global Champions Tour a Global Champions League. Po prvním úspěšném ročníku těchto prestižních parkurových závodů v Praze, se světová jezdecká špička opět vrátí. Letos závody proběhnou o čtrnáct dní dříve, než tomu bylo minulý rok. Vyvrcholení celoročních sérií těchto závodů se v Praze uskuteční od čtvrtka 21. do neděle 24. listopadu. 

Barvy České republiky v této soutěži hájí tým Prague Lions, kde ani letos nebude chybět česká parkurová jezdkyně roku 2018 Anna Kellnerová. Letošní seriál absolvují ve složení Niels Bruynseels (Bel.), Gerco Schröder (Niz.), Anna Kellnerová (ČR), Marc Houtzager (Niz.), Wilm Vermeir (Bel.) a Marco Kutscher (Něm.). Není vyloučeno, že by se od července do týmu vrátil Aleš Opatrný, pro něhož je nyní hlavní prioritou příprava na týmovou olympijskou kvalifikaci.

Předprodej v síti Ticketportal odstartoval v pátek 8. března, ceny začínají už na 290 Kč. „Snažíme se, aby byly vstupenky dostupné pro co nejvíce fanoušků, proto nejlevnější kategorie denních vstupenek začínají již na 290 korunách. Věříme, že se nám podaří k jezdeckému sportu přivést i nové příznivce,“ říká Jan Andrlík, předseda organizačního výboru Global Champions Prague Playoffs a zároveň zástupce organizátora, tedy Czech Equestrian Teamu.

Stejně jako v loňském roce, i letos bude špičkový světový parkurový sport doprovázet i unikátní zábavní program. Každý den je v programu zařazený jeden programový blok, ve kterém budou mít diváci příležitost vidět ukázky ostatních jezdeckých disciplín a show s koňmi, včetně vystoupení zahraničních umělců. 

Minulý ročník byl pro tým Prague Lions velmi nadějný. Jako první z týmu vstoupil do kolbiště Belgičan Niels Bruynseels s klisnou Gancia de Muze. Již to vypadalo, že překoná celý kurz bez shození, ale to se nakonec nepotvrdilo v závěrečné dvojkombinaci. Čtyři trestné body inkasovala za jednu chybu také Anna Kellnerová, která jinak se Silverstonem G předvedla velmi pěknou jízdu. Finišmanem byl Švéd Peder Fredricson s koněm Hanssonem WL.

Ten sice žádnou z překážek nepobořil, ale Hansson se zalekl skoku v barvách české národní vlajky. Neposlušnost znamenala penalizaci čtyřmi trestnými body, k nimž přibylo ještě dalších pět za překročení stanoveného času. Sedmnáctibodový týmový výsledek znamenal nevděčné 9. místo, což je první nepostupová pozice do velkého finále. I proto je pro tým Pražských lvů velkou motivací probojovat se v letošním roce až do závěrečného finále před domácím publikem. Loni do Prahy tyto závody přilákaly 32 tisíc diváků, další dva miliony fanoušků sledovaly přímé přenosy prostřednictvím televizních obrazovek a internetu.

Zobrazeno 1521 krát
Naposledy upraveno: pá., 15. březen 2019 11:25

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste