po., 6. březen 2017 11:22

GCF 38: Big Cage 4, dva mistrovské pásy míří do Prahy

plakát na GCF 38: Big Cage 4 plakát na GCF 38: Big Cage 4 Zdroj: GCF: Gladiator Championship Fighting
Ostrava – V sobotu se v ostravském hotelu Clarion uskutečnilo 38. kolo Gladiator Championship Figting v MMA - smíšených bojových uměních. Hlavním lákadlem byly dva souboje o mistrovský pás, a to v kategoriích Lightweight a Heavyweight. Oba tituly vybojovali pražští bojovníci Viktor Pavlíček a Vít Vávra. Olomouckým zápasníkům se nedařilo.

Do prvního mistrovského souboje, v kategorii Heavyweight (těžká váha - 93-120 kg) , nastoupil domácí Daniel Dittrich proti Viktoru Pavlíčkovi. Přestože měl Dittrich váhovou nevýhodu proti soupeři, v prvních dvou minutách měl navrch. Poté ho dokázal Viktor Pavlíček srazit na zem, kde měl nad soupeřem jasnou převahu. Do druhého kola už borci nastoupili značně unavení a spíše si vyměňovali rány a zkoušeli, kdo vydrží víc. Navrch měl opět pražský zápasník. Ke třetímu kolu nakonec ani nedošlo, protože domácí Dittrich utkání vzdal. Pás v těžké váze získal Viktor Pavlíček.

O druhé mistrovské utkání, v kategorii Lightweight (lehká váha - 66-70 kg) a zlatý hřeb večera se postarali domácí Matěj Kuzník a pražský borec Vít Vávra. V prvním kole nastoupili oba borci aktivně, ale ani jeden nedokázal získat větší převahu. Na konci se do lepší pozice dostal Kuzník, ale nedokázal z ní vytěžit. Do druhého kola nastoupil lépe Vávra, kterému se dařilo soupeře srážet na zem. V postoji také přidal pár dobře mířených úderů na hlavu. Na konci kola se na zemi pokusil o Gilotinu (škrcení), ale soupeř mu unikl. Třetí kolo bylo zase v režii Matěje Kuzníka, ale nepodařilo se mu způsobit soupeři větší poškození. Ve čtvrtém kole už byla na obou borcích vidět silná únava, ale tempo zápasu se nesnížilo. Oba soupeři si vyměňovali údery. Ke konci kola měl navrch Kuzník, když srazil soupeře na zem. Vávra se mu však dostal na záda a devět vteřin před koncem kola donutil domácího borce vzdát se pomocí škrcení a vybojoval tak pás v kategorii lehkých vah.

Do zápasů v Ostravé se zapojili i dva Olomoučané Petr Bartoněk a Jan Slováček. Pro Bartoňka to bylo druhé profesionální utkání. Tentokrát ho čekal zkušenější Miroslav Hladký z Žiliny. Bartoněk měl výrazně navrch. Zkušenější soupeř však dokázal využít chyby a donutil olomouckého borce vzdát se, když mu nasadil páku na ruku. Jan Slováček byl jasným favoritem ve svém utkání proti Jozefu Škorčíkovi, také ze Žiliny. V celém utkání potvrzoval svoji roli favorita a borci ze Žiliny nedal sebemenší šanci. Na konci druhého kola  Škorčík v nevýhodné pozici na zemi kopl Slováčka kolenem do hlavy, což je proti pravidlům. Utkání skončilo, protože Slováček se nedokázal vzpamatovat a museli ho odvézt do nemocnice. Olomoucký borec sice vyhrál díky diskvalifikaci soupeře, ale z vítězství se asi moc radovat nebude.

V dalších zápasech Adam Borovec porazil Martina Thibauda na TKO (technický Knockout - rozhodčí ukončí utkání, pokud jeden ze zápasníků není schopný efektivní obrany a je ohroženo jeho zdraví), Ondřej Pavelka zvítězil 3:0 na body nad Ondřejem Pokorným, na body vyhrál i David Olšák proti Zdeňku Pavlíkovi. Patrik Motl uštědřil KO (Knocout) Rolandu Rakovi, Václav Mikulášek získal vítězství, když se zranil Dušan Glezgo a Vitězslav Rajnoch využil škrcení a donutil tak Jaroslava Poborského odplácat (vzdát se).

Zobrazeno 2469 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2017 14:08
Pro psaní komentářů se přihlaste