st., 15. duben 2015 22:00

Hanácká extraliga v požárním útoku startuje už druhou květnovou sobotu

Za necelý měsíc opět vypukne seriál hasičských soutěží s názvem Hanácká extraliga (HE), neboli velká cena Olomoucka. Jedná se o jedenáct kol v požárním útoku, kterých se můžou zúčastnit družstva dobrovolných hasičů z celé České Republiky i zahraničí.

 

Během jedenácti soutěží budou družstva sbírat body do celkového hodnocení. Poslední kolo proběhne 19. září v Olomouci. Požární útok (PÚ) je jedna ze čtyř disciplín požárního sportu a označuje se jako disciplína „královská.“ PÚ se nejvíce podobá činnosti jednotek požární ochrany při zásahu. Každé družstvo se skládá ze sedmi členů. Jejich úkolem je v co nejkratším čase propojit zdroj vody, tedy vodní nádrž, s motorovou stříkačku umístěnou na základně. Voda putuje přes hadice a rozdělovač až do proudnic. Pokus družstva je dokončen sestřelením terčů vzdálených 90 metrů proudem vody. 

Soutěžit se začne v sobotu 9. května a jako první se pořadatelství ujali dobrovolní hasiči z Dětkovic. Závodí se v kategoriích muži a ženy. Podmínkou pro zapojení do soutěže je rezervace startovního pořadí na webových stránkách HE, www.hanackaextraliga.cz, a zaplacení startovného ve výši 100 Kč. Hlavními sponzory Hanácké extraligy, kteří věnují ceny pro nejlepší družstva, jsou ekopaliva BIOMAC, stavební firma Staving Olomouc, Pivovar Litovel a firma Ferikov, zabývající se dveřní a vratovou technikou a prodejem hasící techniky.

 

Zdroj obrázku: www.hanackaextraliga.cz

Zobrazeno 1712 krát
Naposledy upraveno: ne., 19. duben 2015 23:11
Pro psaní komentářů se přihlaste