so., 17. říjen 2015 14:34

Hejnová se připravuje na olympiádu v Riu

Praha – Úřadující mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová se po delší pauze vrací na atletický ovál. Po dovolené na Havaji tak začíná opět trénovat a připravovat se na Letní olympijské hry (LOH), které proběhnou příští rok v Rio de Janeiru. Ačkoliv má Hejnová už limity pro účast na olympiádě splněné, čeká jí ještě spousta práce.

Hlavním cílem překážkářky Hejnové je teď postupné navyšování normy. Zároveň ale připomíná, že její výkonnost by měla vrcholit až v Riu, a proto se musí hlídat, aby to s přípravou nepřehnala. Nezapomíná ani na vleklé zdravotní potíže, které ji v minulých letech postihly. „Po dlouhém zranění, pomalém návratu a vrcholem v podobě obhájeného titulu mistryně světa a celkového vítězství v Diamantové lize si rozhodně věřím na medaili. V Londýně to byl bronz, teď už se mi medaile v hlavě blýská zlatě. V tréninku se ale v zásadě nic nemění, budu se připravovat pilně a svědomitě,“ popisuje Česká atletka roku 2013.

Do letní olympiády v druhém největším městě Brazílie zbývá 293 dní. O pořadatelství XXXI. hočníku Her rozhodl Mezinárodní olympijský výbor na třináctém zasedání v dánské Kodani v říjnu 2009. Zahajovací ceremoniál LOH se uskuteční 5. srpna příštího roku, slavnostní zakončení pak o šestnáct dní později. Podle sportovního ředitele Českého olympijského výboru Martina Doktora by mohla česka výprava čítat až 130 sportovců.

Zobrazeno 2241 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:09
Pro psaní komentářů se přihlaste