st., 27. duben 2022 23:26

Hledáte nový koníček? Zvažte kolíček! Malý rekordman si jich na obličej připnul 82

Dvanáctiletý rekordman Marian Blaha s 82 kolíčky na obličeji Dvanáctiletý rekordman Marian Blaha s 82 kolíčky na obličeji Zdroj: Archiv Muzea rekordů a kuriozit
Lámání rekordů zní jako nedostižný sen, přesto se to ale podařilo malému školákovi. Marian Blaha, kterému je teprve 12 let, si v pelhřimovském Muzeu rekordů a kuriozit na obličej připnul 82 kolíčků na prádlo, čímž vytvořil nový český rekord. Inspiroval ho Portoričan z Ripleyho věřte nevěřte, který je v kolíčkování světovým mistrem.

Dvanáctiletému Marianovi Blahovi se před nedávnem podařilo překvapit i otrlé pracovníky Muzea rekordů a kuriozit v Pelhřimově, když jim přišel předvést svou poněkud úsměvnou disciplínu připínání kolíčků na prádlo na obličej. K té ho přivedl Portoričan Kelvin Mercado, který v kolíčkování drží světový rekord. Se svým trikem vystoupil v roce 2014 v pořadu Ripleyho věřte nevěřte a na obličej si připnul neuvěřitelných 163 kolíčků. Tak úspěšný Marian sice nebyl, podařilo se mu ale před zraky užaslých komisařů na obličej připevnit 82 kolíčků na prádlo, což stačilo na nový český rekord. 

“Tato disciplína může působit legračně, ale přiznejme si to, okolíčkování obličeje vyžaduje jistou dávku sebezapření a systematičnosti,” uvedl ředitel muzea Miroslav Marek. “Chlapec na rekord podle svých slov trénoval 2,5 měsíce a v budoucnu se ho bude snažit ještě vylepšit.”

Marianův vzor Kelvin Mercado není jediným držitelem světového rekordu týkajícího se připínání kolíčků na obličej, současně s ním titul rekordmana drží i Ital Silvio Sabba, který si za minutu stihnul kolíčků na obličej přidělat 51. Narozdíl od Mercada se ale u kolíčků nezastavil a v současnosti je držitelem vice než 200 Guinnessových rekordů. Kromě kolíčkování se mu podařilo za minutu třeba postavit nejvyšší věž ze sirek nebo udělat nejvíce dřepů na jedné noze.

Pokud vás tedy neláká představa kolíčků na obličeji, nezoufejte, je tady i spousta jiných relativně jednoduchých variant, jak dosáhnout na titul světového rekordmana. V nabídce je kupříkladu nejvíc nalepených papírků na obličej či největší počet živých šneků umístěných na obličej. A pokud byste se připevňování jakýchkoli objektů na svou tvář raději vyhnuli úplně, můžete zkusit třeba nejvíc snědených hroznů pomocí nohou za tři minuty, kde je současný rekord pouhých 65.

Zobrazeno 647 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 10:55
Pro psaní komentářů se přihlaste