ne., 9. listopad 2014 20:57

Hnutí ANO posílilo svou pozici

Z průzkumu zpracovaného společností TNS Aisa pro Českou televizi plyne, že pokud by se letos konaly volby do Poslanecké sněmovny, tak by hnutí ANO v čele s Andrejem Babišem získalo téměř dvakrát více hlasů než v minulém roce.

Zatímco v minulém roce, kdy se konali předčasné volby získalo hnutí ANO pouze 18,65 %hlasů, letos by to bylo až 35 %, což je téměř dvojnásobek oproti loňskému roku. Podle přepočtu deníku Právo by počet 35 % hlasů představoval zisk 85 mandátů ve sněmovně. Momentálně má hnutí ANO 47 poslanců. Na druhém místě by se podle průzkumu umístila ČSSD s 18 %, což je o 2,5 % než v roce 2013. Třetí místo by obsadila strana TOP 09, čtvrté pak KSČM.

„Rok poté můžeme konstatovat, že složení Poslanecké sněmovny by možná vypadalo dramaticky jinak, než tomu bylo po volbách 2013. Zcela jednoznačně si svoje postavení upevnilo hnutí ANO,“ řekl televizi spoluautor průzkumu Bronislav Kvasnička. Dále pak konstatoval,že ČSSD nedokázala kapitalizovat svůj potenciál, který získala v loňských volbých. Tímto zvýšila svůj odskok za stranou ANO.

Průzkumu se zúčastnilo 829 respondentů a následný volební model byl společností TNS Aisa vypracovám v posledním říjnovém týdnu letošního roku.

Foto: Novinky.cz

Zobrazeno 1339 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:49
Pro psaní komentářů se přihlaste