ne., 28. srpen 2022 13:30

Hokejisté Univerzity Palackého jsou v semifinále! Brněnské medvědy olomoučtí vyprovodili ve dvou utkáních

Tým prokázal svou sílu a porazil ve čtvrtfinále ULLH tým Masarykovy univerzity. V semifinále ale Olomoučtí prohráli s UK. Tým prokázal svou sílu a porazil ve čtvrtfinále ULLH tým Masarykovy univerzity. V semifinále ale Olomoučtí prohráli s UK. Zdroj: Josef Polehna
Semifinálová série, která se hraje na dva vítězné duely, se přesunula z Brna do Uničova. Blíže k postupu měli po prvním utkání zástupci Univerzity Palackého, kteří v úvodním duelu prokázali vzestupnou formu a brněnské hráče přehráli 6:3. Druhé utkání už tak jednoduché nebylo a Hanáci se na postup pořádně nadřeli.

Olomoučtí hráči hned na úvod zápasu ukázali, že do Brna na třetí rozhodující duel se jim vážně nechce. Už totiž po půlminutě rozjásal domácí fanoušky Pavel Skopal, jenž si vzal puk ve vlastním obranném pásmu, prosmýknul se kolem brněnských hráčů a v útočné třetině byl faulován. Tím ztratil kotouč, to však domácího hráče paradoxně nemuselo vůbec mrzet, jelikož touto situací naprosto překvapil brankáře, jenž propustil puk a svá záda. Úvodní branka motivovala Olomouc ještě k aktivnější hře, která se však nepřetavila v další gól. Naopak v závěru první třetiny se dostal na útočnou modrou čáru Robert Věžník, který dlouho nepřemýšlel a propálil vše, co mu stálo v cestě. Stav tak byl po dvaceti minutách nerozhodný.

Prostřední část hry přinesla rovnocenné šance na obou koncích hřiště. Hanáci měli velkou možnost na změnu stavu při dvojnásobné přesilové hře pět na tři, leč ji nevyužili. Ani hráči Masaryčky nebyli spokojeni s nerozhodným stavem a hrozili převážně z rychlých přečíslení, ovšem brankář Šoustal opět doháněl hostující útočníky k šílenství. Hra se přibývajícím časem přitvrzovala a hráči si nedarovali ani centimetr ledu. Více ze hry nakonec měli Olomoučtí, ovšem hráči z druhého největšího města v republice padali obětavě do střel a pomáhali svému brankáři. Do třetí periody se tak šlo stále za stavu 1:1.

Poslední třetina základní hrací doby začala slibně pro hráče MUNI. Nejdříve byl brankář Šoustal připraven zakročit proti samostatnému úniku a v oslabení mu pomohlo i trochu štěstí, když Račický minul prázdnou bránu. Domácí hráči se stihli včas oklepat z dobrého nástupu Brna a začali přebírat otěže zápasu. Rozhodující moment přišel pět minut před koncem. Dominik Cach krásnou křižnou přihrávkou od Mikuláše Rimmela dostal kotouč, který okamžitě z levého kruhu vyslal na branku a rozvlnil síť v pravém horním rohu a navrátil Olomouci vedení. Brňané rychle zvýšili obrátky a pokoušeli se odvrátit konec sezony, jenže vyrovnávací branku už nevsítili.

V Uničově mohla propuknout domácí radost. HCUP si totiž v premiérovém play-off ULLH zahraje o postup do finále.

Zobrazeno 638 krát
Naposledy upraveno: po., 30. listopad -0001 00:09
Pro psaní komentářů se přihlaste