po., 15. duben 2019 15:40

Hvězdou festivalu Uprising bude letos hip hopová královna Lauryn Hill

Lauryn Hill Lauryn Hill Zdroj: Facebook Lauryn Hill
Bratislava - 12. ročník festivalu Uprising se nekompromisně blíží a v souvislosti s tím také festival odhaluje víc a víc jmen, která jsou na programu. Fanoušci, kteří se v pátek 23. a v sobotu 24. srpna chystají na bratislavské Zlaté Piesky, už vědí, na co se mohou těšit. A jelikož Uprising Festival již za ty roky vyrostl do světových rozměrů, nebude toho málo.

Druhá vlna jmen zaplavila Facebookovou stránku festivalu již před dvěma týdny a nechybělo ani české zastoupení. Co se žánru reggae týče, je nutno zmínit účast jamajského veterána jménem Horace Andy, který letos přijede se svou kapelou Dub Asante. Horace Andy ale nebude jediným veteránem. Za podpory francouzského soundu a vydavatelství Irie Ites přijedou dvojice Linval Thompson a Trinity.

Zpěvačka Hollie Cook do Bratislavy zase přiveze svou zajímavou fúzi reggae, dubu, rocku a soulu. A fanoušci se mohou těšit na kultovního producenta z vydavatelství On-U Sound, Adriana Sherwooda.

Slovenskou scénu bude na domácí půdě reprezentovat rapper Opak. Ten zároveň představí své nové album Produkcie. Jak už jsme zmínili, česko bude reprezentovat aktuálně nejúspěšnější český reggae zpěvák MessenJah, který v rámci svého turné s albem Balanc bude vystupovat v rámci celého turné, s reggae kapelou z Olomouce HomeBwoyRasta.

Až z Japonska přiletí Part2Style Sound, z USA se můžeme těšit na acapella skupinu Naturally 7 a na legendární rapovou partu Smif-N-Wessun, která bude mít za zády českou kapelu Champion Sound. Pro milovníky lámaných beatů přijede z Londýna DnB duo Chase & Status, které na mikrofonu podpoří MC Rage.

Nejaktuálnější změny v seznamu vystupujících proběhla v pondělí 15. dubna v 11h dopoledne, kdy festival zveřejnil letošního headlinera festivalu. Po mnoha dohadech, o koho půjde, je tedy rozhodnuto. Na Uprising Festival poprvé zamíří královna hip hopu a rapu Ms. Lauryn Hill.

Momentálně je možné pořídit vstupenky v síti TicketPortal za 50€, v prodeji jsou také VIP vstupenky s mnoha výhodami.

Zobrazeno 1351 krát
Naposledy upraveno: út., 16. duben 2019 13:01
Pro psaní komentářů se přihlaste