st., 3. duben 2019 21:36

Indiáni zkrotili Draky a slaví první výhru v sérii

Třinecký kotel chlubící se povedeným choreem Třinecký kotel chlubící se povedeným choreem Zdroj: www.hcocelari.cz
Třinec – V prvním semifinále přivítali Draci na domácím ledě Plzeň. Horký led WERK Areny Indiány nespálil. Ti dokázali v prvním zápase série vyhrát 4:1.

K prvním šancím se dostali Polanský za domácí a Eberle za hosty, své pokusy nedokázali přetavit v branku. Dlouhá série Plzně s Olomoucí nebyla znát i přes fakt, že Třinec 12 dní odpočíval. V první periodě se hrál hokej nahoru dolů. V první polovině třetiny byl nebezpečnější domácí tým. Výborně zahrál Musil. Napřed pálil na Frodla a vzápětí byl v obranném pásmu a skvěle pozičně zasáhl. V polovině úvodní periody si Růžička nabruslil na střed a Allen jeho střelu zblokoval do ochranné sítě. V následujícím útoku hostů právě Růžička fauloval Gulaše a červenobílí hráli ve čtyřech. Přesilovku využil po střele Jonese Kracík, který si našel volný puk před Hrubcem a ztišil WERK Arenu. Ve 13. minutě se snažil trefit šibenici Michal Moravčík, ale srovnat se mu nepodařilo. Zato Gulaš po skvěle provedené individuální akci zvýšil na 2:0 pro Západočechy.

Třinec nevyužil přesilovky a znovu inkasoval

Po přestávce, hned během první půlminuty, přihrával Gulaš zadovkou na Kováře, ten tečoval jen do Hrubce. Za malou chvíli domácí znovu faulovali plzeňského hráče se sedmasedmdesátkou na zádech. Tuto výhodu hosté nevyužili a v 25. minutě střílel do spojnice tyčí Adamský. V čase 24:53 se ozvaly domácí tribuny a upozornily rozhodčího Hodka na příliš mnoho hráčů Plzně. Za dalších 49 vteřin fauloval Kovář rozehrávajícího Hrubce a modrobílí šli do tří. Třinec se snažil, jak mohl. Zasypával obranu soupeře střelami, ta ale odolala a oslabení o dva muže zvládla. Další šanci domácí dostali po vyloučení Straky. Tato početní výhoda jim ale tolik nevyšla, proto ani v ní neskórovali. Marnění šancí Třince potrestali hosté ve 34. minutě. V situaci čtyř proti jednomu přihrával Gulaš na Kováře a ten se již nemýlil. Do kabin se odcházelo za stavu 0:3 z pohledu domácích, ti si ale vykoledovali 15 vteřin před sirénou další přesilovku a větší část si přenesli do poslední dvacetiminutovky.

Trestné střílení Třinci nepomohlo

Přetaženou přesilovou hru nedokázali domácí využít, a tak se hokej v této třetině nesl v duchu celého zápasu. Plzeň byla u puků dříve a Třinec jen marně hledal cestičky k šancím. Jednu měl ve 42. minutě Doudera, jenže pro Frodla to byla jednohubka. Změny v sestavě domácích nic zásadního nezměnily. Zajímavostí byl ovšem přesun Draveckého na pozici obránce. Do jedné z mála velkých šancí se ve 45. minutě dostával Michal Moravčík, jejž fauloval Pulpán, a rozhodčí nařídili trestné střílení. Toho se ujal Martin Růžička. Frodla překonal mezerou mezi betonem a levou tyčí jeho branky. Již zmiňovaný Růžička byl stejně jako Straka na druhé straně dvakrát vyloučen. Plzeň v přesilové hře nedokázala dostat puk za Hrubcova záda, to se jí povedlo až pár vteřin poté. Duo Gulaš-Kovář opět zaúřadovalo. První zmíněný nahodil od mantinelu, Hrubec puk neudržel a Kovář bez větších starostí dorazil. Třinec už se ve zbytku zápasu na nic nezmohl, a to ani přes další přesilovku v závěru.

Domácí tak budou vyhlížet zítřejší zápas a budou se snažit, aby se do Plzně jelo za vyrovnaného stavu.

Stav série: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 0:1

Zobrazeno 1308 krát
Naposledy upraveno: čt., 4. duben 2019 09:57
Pro psaní komentářů se přihlaste