st., 10. prosinec 2014 10:58

Jedna ze základních škol v Šumperku se zaměří na mladé fotbalisty Šu

ŠUMPERK Místní fotbalový klub plánuje ve spolupráci s IV. ZŠ Šumperk založit od příštího školního roku sportovní třídy s rozšířenou tělesnou výchovou. Nejsou určené pouze pro mladé hráče fotbalu, ale i pro ostatní děti, které provozují jiné sporty nebo mají rády pohyb.

 

Jedná se především o pátý až devátý ročník základní školy. "Tělesná výchova v těchto třídách by probíhala od pondělí do pátku od 8.00, tedy první vyučovací hodinu. Po této tréninkové jednotce by měly děti normální vyučovací režim. V odpoledních hodinách by potom probíhal specifický fotbalový trénink buď v areálu školy, nebo na Tyršově stadionu, vše pod dohledem kvalifikovaných trenérů a kantorů," uvedl pro Deník vedoucí fotbalového Sportovního střediska mládeže v Šumperku Petr Strnad. Děti navštěvující první až čtvrtou třídu budou mít jen tři hodiny týdně rozšířené tělesné výchovy s podobnou náplní jako starší žáci. Hlavním rozdílem je, že příprava mladších dětí bude probíhat v nově zrekonstruovaném areálu školy. To znamená žádné přesuny na stadion, vše bude pod jednou střechou.

Ti nejúspěšnější budou mít možnost postoupit do jedné ze čtyř regionálních akademií, kde budou studovat a připravovat se spolu s nejlepšími hráči dané kategorie. 10. srpna se uskuteční den otevřených dveří na IV. ZŠ Sluneční Šumperk. Od 15.30 proběhne ukázka tréninku mladší přípravky, kdy si mohou rodiče prohlédnout metody spolupráce s dětmi, nebo zázemí školy. Na dotazy budou připraveni odpovídat trenéři nebo ředitel školy, pan Hynek Pálka, který projekt všemožně podporuje.

Foto: Denik.cz

Zobrazeno 1284 krát
Naposledy upraveno: čt., 11. prosinec 2014 12:11
Pro psaní komentářů se přihlaste