ne., 8. březen 2020 21:30

Brno odjíždí domů s prázdnou. Tři body zůstávají na domácí palubovce

Hráčky Olomouce si zápas jasně kontrolovaly Hráčky Olomouce si zápas jasně kontrolovaly Zdroj: VK UP Olomouc
Olomouc – Se začátkem nového měsíce je tu další kolo UNIQA extraligy žen a s ním i zápas domácího celku Volejbalového klubu Univerzity Palackého (VK UP) Olomouc. Minulý čtvrtek se ve sportovní hale utkal proti týmu Královo Pole Brno.

Brněnský celek do zápasu nevkročil vůbec dobře a hned prvním podáním daroval univerzitnímu týmu nevynucenou chybou bod. Následoval krásný dvojblok domácích a díky vyvinutému tlaku se Olomouc dostala až do vedení 12:3. Po oddechovém čase se hostující konečně herně vzchopili, bodové skóre však zůstalo jednostranné. Za stavu 18:11 byla hlavní nahravačka Králova Pole nucena střídat kvůli poraněnému prstu. Hráčky Olomouce si tak své vedení jasně kontrolovaly až do konce prvního setu, který skončil 25:15.

Druhý set začal pro hostující o poznání lépe. Po několika povedených situacích se Královo Pole ujalo vedení 9:3. Olomoucký trenér sáhl pro změnu herního tempa do sestavy a udělal dobře. Domácí volejbalistky svoji bodovou ztrátu smazaly a i druhý set otočily ve svůj prospěch. Konečný stav druhého setu tak byl 25:17.
Třetí set začal vyrovnanou hrou. Oba týmy se tahaly o každý bod. Za stavu 7:9 si trenér domácího mužstva vzal time-out. Změna herní strategie pomohla a VK UP Olomouc se dostal zpátky do hry. Návštěvníci mohli vidět spoustu vyrovnaných výměn. Hráčky Králova Pole však nevydržely tlak domácích a nakonec podlehly i ve třetím setu skórem 25:17. 
Tři body z 26. kola extraligy žen tedy zůstávají na domácí palubovce.

Zobrazeno 781 krát
Naposledy upraveno: st., 11. březen 2020 18:18
Pro psaní komentářů se přihlaste