po., 12. prosinec 2016 11:47

Kačeři z Anaheimu rozstříleli Ottawu

Hráči Anaheimu se radují z gólu. Hráči Anaheimu se radují z gólu. Zdroj: www.nhl.com/ducks
Honda Center, Anaheim – Hostům z Ottawy se v letošní sezóně docela daří, v tabulce Východní konference se s 34 body nachází na sedmém místě. Anaheim měl před dnešním zápasem o bod méně, ale v Západní konferenci to stačí na pátou pozici. V minulé sezóně dopadly oba vzájemné zápasy lépe pro Kačery, kteří tak do tohoto utkání vstupovali jako favorité.

Domácí Anaheim začal aktivněji a hned si vytvořili několik šancí, jednu z nich měl i český talent Ondřej Kaše. Žádná ale v brance neskončila. Ottawa se v prvních minutách zápasu pouze bránila a Anaheim její neaktivitu dokázal potrestat v čase 2:58, když Joseph Cramarossa doklepl odražený puk do odkryté brány. Hosté dostali příležitost na vyrovnání v sedmé minutě, Theodore totiž dostal dvě minuty za hákování. Ze začátku se jim nedařilo usadit se v útočném pásmu, nakonec ale přesilovku využili. Nikým nehlídaný Ryan Dzingel dostal hezkou přihrávku od Bobbyho Ryana a se zakončením už si poradil. Hráči Anaheimu se snažili rychle strhnout vedení znovu na svou stranu. Povedlo se jim to ve třinácté minutě při přesilové hře, když Perry dostal puk za záda Condona. Kačeři dokázali své vedení do konce třetiny ještě navýšit díky Vermettovi, který se prosadil v početní výhodě svého týmu.

Hosté na nepříznivý stav zareagovali výměnou gólmana, od začátku druhé třetiny chytal Andrew Hammond. Hned od prvních minut musel čelit několika nebezpečným střelám, ale žádnou do své brány nepustil. Hosté moc příležitostí ke skórování neměli. Ve 27. minutě se do ojedinělé šance dostal Kelly, usměrnit puk do branky se mu ale nepodařilo. Na druhé straně mohl Corey Perry navýšit vedení svého týmu, ale obránce jeho střelu na poslední chvíli zablokoval hokejkou. To se povedlo až jeho spoluhráči Ritchiemu, který se deset minut před koncem druhé periody zapsal mezi střelce. Obraz hry byl podobný jako v první třetině. Domácí měli ve čtyřicáté minutě ještě dvě velké šance, stav už se však do přestávky nezměnil. Čtyři vteřiny před koncem rozhodčí ještě vyloučil Perryho, takže Senators měli do začátku třetí třetiny k dispozici přesilovou hru.

Ta se jim vůbec nepovedla, nedokázali se usadit v útočném pásmu. Naopak domácí měli šanci i v oslabení, ale Hammond byl pozorný. Anaheim nakonec dokázal vstřelit pátý gól, když Sami Vatanen využil přesilovku. Hráči Ottawy se snažili ještě snížit, Ryan Dzingel ale promarnil velkou gólovou příležitost a trefil pouze tyč. Kačeři už si potom závěr utkání pohlídali, nedovolili žádné komplikace a v tabulce si tak připsali dva body za vítězství 5:1.


Anaheim Ducks – Ottawa Senators 5:1 (3:1, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Cramarossa (Manson, Theodore), 13. Perry (Fowler, Getzlaf), 20. Vermette (Rakell, Silfverberg), 31. N. Ritchie (Vermette, O. Kaše), 48. Vatanen (Kesler, Perry) – 8. Dzingel (B. Ryan, Brassard)


Anaheim Ducks: Gibson (Bernier) – Fowler, Vatanen, H. Lindholm, Manson, Bieksa, Theodore – Rakell, Getzlaf (C), Perry (A) – Cogliano, Kesler (A), Silfverberg – N. Ritchie, Vermette, O. Kaše – Cramarossa, Noesen, L. Shaw.

Ottawa Senators: Condon (21. Hammond) – Methot, E. Karlsson (C), Phaneuf (A), Ceci, Englund, Ch. Wideman – Hoffman, Brassard, Mark Stone – Dzingel, Turris, B. Ryan – Z. Smith, Pageau, Pyatt – Varone, Kelly, Neil (A).

Rozhodčí: Justin St. Pierre, TJ Luxmore – Vaughan Rody, Bryan Pancich

Zobrazeno 2278 krát
Naposledy upraveno: po., 12. prosinec 2016 22:21

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste