pá., 22. březen 2019 22:44

Kometa porazila Hradec 2:1, zítra bude mít první mečbol

Peter Mueller se raduje z vedoucího gólu Komety Peter Mueller se raduje z vedoucího gólu Komety Zdroj: https://www.hc-kometa.cz/zapas.asp?id=Mueller-dvema-trefami-srazil-Mountfield-Kometa-vede-3-0-na-zapasy-7108
Brno - Třetí utkání série se odehrálo v moravské metropoli a opět to byli Brněnští, kdo se radoval z vítězství, především díky Muellerovi. Ten vstřelil oba góly, přičemž ten rozhodující dal ze samostatného nájezdu, jenž byl nařízen po faulu na Martina Erata. Brno je tak zápas od postupu, radovat se může už zítra.

 

Utkání začalo tvrdým bojem, ze kterého pramenily spíše souboje než šance. První příležitost viděli fanoušci až ve 13. minutě, ale po Zámorského nahození nedokázal Smoleňák překonat gólmana Čiliaka. O minutu později to pro změnu byli zase domácí, kdo se ocitl v šanci. Pavelka ovšem dokázal Eratovu střelu srazit mimo. Zbytek třetiny byl zase spíše tuhý boj bez větších možností.

Z druhé třetiny stačilo odehrát pouhých 36 sekund, aby se Kometa dostala do vedení. Využila přesilovou hru, kterou si přenesla z úvodní dvacetiminutovky. Úspěšným střelcem se stal Kanaďan Mueller, který zakončil spolupráci Holíka a Zaťoviče.

Rychlá trefa rozpoutala kolotoč šancí

Hradec mohl velmi rychle odpovědět, ale Čiliak v po necelých 60 sekundách vyřešil závar před svojí brankou a hned o půl minuty později trefil Miškář tyč. V 26. minutě zase nebezpečně střílel domácí veterán Čermák, ale ztroskotal na Pavelkovi. A hokej nahoru dolů pokračoval i dál. Vzápětí střílel Smoleňák, načež se kotouč nebezpečně toulal brankovištěm, odkud ho dokázal vyvézt až Štencel.

Ihned poté vyrazili do přečíslení Orsava s Hruškou, který vzal celou akci na sebe, orazítkoval však pouze tyč. A tak do hry vstoupilo tradiční pravidlo: nedáš – dostaneš. Nedvídek udržel puk v útočném pásmu, našel úplně volného Kukumberga. Slovenský útočník předvedl před svým kolegou z reprezentace rychlou kličku a zkušeně zavěsil.

Po vyrovnání mohl druhý gól přidat Mueller, Pavelka ho však zvládl vychytat stejně jako dorážku Holíka. Pak střílel Köhler, puk se odrazil k Malletovi, avšak tomu přeskočil čepel hokejky, a z akce tak nic nebylo. A jelikož se těsně před sirénou neprosadil ani Smoleňák, šlo se do šaten za stavu 1:1.

Zajímavý duel rozhodl z nájezdu druhou trefou Mueller

Do poslední periody vstoupili lépe hosté, ale Vincour s Cingelem nezužitkovali ani další závar před svatyní Komety. Na druhé straně si stejně počínali i kapitán Erat s Orsavou a skóre tedy zůstaválo stejné. Ti samí hráči mohli vrátit domácí vedení i v 48. minutě, znovu však ztroskotali na Pavelkovi. Po pěti minutách obrana hostí neuhlídala Erata, toho musel faulovat Radovan Pavlík a Mueller nařízený nájezd zkušeně proměnil.

Hradec se po obdržené brance mocně tlačil za vyrovnáním, Zámorský ale dvakrát netrefil prostor mezi třemi tyčemi a nepochodil ani Pavlík. Kometa tedy vedení nakonec udržela a pouhé jedno vítězství jí chybí k postupu do semifinále.

Stav série: HC Kometa Brno - Mountfield HK 3:0

Zobrazeno 1188 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2019 23:40
Pro psaní komentářů se přihlaste