pá., 30. listopad 2018 21:45

Kometa přehrála Vítkovice

Choreo Komety Brno k 65. výročí Choreo Komety Brno k 65. výročí Zdroj: Facebook HC Kometa Brno - Jiří Grulich
Brno – V narozeninovém zápase se Kometa slavící 65 let od svého založení potkala s o 25 let staršími Vítkovicemi. Brněnští velmi dobrým výkonem Ostravany jasně přehráli, ale výsledek 3:2 pro domácí vůbec nebyl odrazem toho, co se dělo na ledě.

Brno si v pátek 30. listopadu užívalo bohatého předzápasového programu. Brněnský klub ocenil místního Vasila Ducára, boxera křížové váhy a pod strop DRFG Arény vyvěsil tři dresy svých ikon. Svůj dres pod stropem brněnského svatostánku od pátku mají Václav Pantůček, Rudolf Scheur a Ladislav Olejník, který s Brnem získal 11 titulů. V komerční přestávce během 1. třetiny byla v útrobách stadionu odhalena plaketa připomínající 13 titulů Brna.

Kometa i Vítkovice vstupovaly do zápasu po personálních změnách. Střídavé starty v Kometě čekají Tomáše Plekance navrátivšího z NHL a nájezdový mág Lukáš Kašpar se stěhoval do Litvínova, kde při svém prvním startu přispěl k vítězství gólem. Vítkovice přivedli do jejich zdecimované obrany Jaroslava Mrázka z Chomutova a před 11 dny po výměně připutoval do Ostravy zadák Blaž Gregorc.

Všechny tři třetiny měly defacto stejný průběh. Energické nástupy Komety doplňovaly sporadické výpady Vítkovic. Kometa bušila do Vítkovic, její první šance nicméně dokázala obrana hostů zastavit. První gól viděla vyprodaná hala ale už ve 3. minutě. Barinka nahodil na Bartošáka puk od modré čáry a zmatený vítkovický brankář kapituloval poprvé. V 6. minutě z první střely hostů srovnal Zdráhal střelou na lapačku nerozchytaného Vejmělky. Domácí své další šance v 1. třetině nevyužili, ale bilance 11:3 na střely mluvila jasně pro ně.

Své šance pálila i Ridera. Roman mohl v 23. minutě v dobré pozici skórovat, ale minul. O dvě minuty později po kombinaci Schaus, Radim Zohorna, Mallet vedli domácí opět o jednu branku. Tento povedený gól ovšem neměl platit, z důvodu postavení mimo hru třetího jmenovaného, které rozhodčí přehlédli. Mimo jiné velmi tvrdá fyzická hra se obešla bez faulů až do bezmála půle zápasu, kdy fauloval kapitán domácích Čermák, ale vítkovičtí si nevěděli s nabídnutou výhodou rady. Za dvě minuty zkoušeli i přesilovou hru hráči Brna, ale dobrou kombinaci nedokázali přetavit v gól.

Do 3. třetiny vstupovaly Vítkovice s jednobrankovým mankem, které po chybě Květoně navýšil střelou mezi betony Bratošáka Hruška. Sporadické výpady hostů charakterizovalo marné dorážení Krenželoka do brněnské brány. V půlce závěrečného dějství se vítkovičtí osmělovali, ovšem faul Tybora jejich snažení přibrzdilo. Kometa ani druhou nabídnutou početní převahu nedokázala využít a naopak,v sólu přes celé kluziště snížil, střelou do horního rohu ostravský Roman.

Závěrečný tlak Vítkovic už žádný gól jak na jedné, tak ani na druhé straně nepřinesl a všechny body si připsala za vítězství 3:2 brněnská Kometa. Brno je tak v tabulce Tipsport ELH na 6. místě, na čelo ztrácí 8 bodů a sérii proti Vítkovicím natáhlo na 8 vítězných zápasů v řadě.

Zobrazeno 2316 krát
Naposledy upraveno: so., 1. prosinec 2018 20:01
Pro psaní komentářů se přihlaste