čt., 4. duben 2019 15:04

Konec jedné éry. Herci z Hry o trůny se spolu naposled prošli po červeném koberci

Představitelka Daenerys Targaryen, Emilia Clarke Představitelka Daenerys Targaryen, Emilia Clarke Zdroj: Instagram GettyEntertainment
New York - Po nekonečném rok a půl trvajícím čekání se fanoušci seriálu Hra o trůny dočkali. Za necelé dva týdny, 14. dubna, svět spatří poslední sérii tohoto slavného seriálu, ze kterého se stal fenomén dnešní doby. Tuto středu se v New Yorku uskutečnila jeho světová premiéra. Herci a tvůrci seriálu se tak naposledy společně prošli po červeném koberci a uzavřeli tím jednu éru. U nás se seriál začne vysílat 15. dubna ve tři hodiny ráno.

V newyorském Radio City Hall se včera sešla spousta známých osobností, ze kterých seriál udělal hvězdy první velikosti. Dá se říct, že přišlo celé herecké osazenstvo kromě představitelky Cersei Lannisterové, Leny Headey, která se omluvila, protože je nemocná. Na červeném koberci se ale prošly představitelky dalších ženských hlavních rolí, Emilia Clarke, Sophie Turner i Maisie Williams. Dorazil také představitel hlavní role Jona Snowa, Kit Harington i se svou manželkou Rose Leslie, která v seriálu také hrála a spousta dalších. Zúčastnily se tak všechny seriálové rody.

Nechyběl ani autor knižní předlohy, podle které se seriál točil, George R. R. Martin. Ten je známý hlavně tím, že spoustu postav, ať už hlavních nebo vedlejších, nechal zemřít. I tak se ale herci, kteří zesnulé postavy ztvárnily, například Jason Momoa (hrál Khala Drogo), premiéry zúčastnili, což události dodalo nostalgický nádech.

Fantasy dobrodružný seriál Hra o trůny se začal vysílat v roce 2011 a stal se okamžítě obrovským hitem. Dodnes se jedná o jeden z nejlepších a nejúspěšnějších seriálů všech dob. Po celém světě si seriál získal srdce milionů diváků. Byl totiž jiný než ostatní seriály, proslul nečekanými zvraty, už zmiňovaným zabíjením hlavních postav, brutálními a krvavými boji, ale neštítil se ani erotických scén. Je to zkrátka fenomén, jehož úspěch bude velmi těžké vyrovnat.

Zobrazeno 1189 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. duben 2019 10:41
Pro psaní komentářů se přihlaste