so., 23. březen 2019 21:11

Kvitová zdolala Vekičovou a postoupila do osmifinále

Oslavující Petra Kvitová Oslavující Petra Kvitová Zdroj: Reuters
Miami – Petra Kvitová se dnes v rámci třetího kola Miami Open střetla s Chorvatkou Donnou Vekičovou. Češka po velké bitvě zvítězila 2:1 na sety a postoupila do osmifinále, ve kterém poměří síly s Caroline Garciaovou z Francie.

První set opanovala Kvitová

Česká jednička do utkání nevstoupila dobře, po nepřesných úderech prohrála hned úvodní gem při vlastním podání. Následně ovšem zabojovala při servisu soupeřky, který díky povedeným returnům získala pro sebe a srovnala tak na 1:1. Obě tenistky si poté stabilně servis držely až do sedmého gemu. V tom osmém si o pozornost řekla Češka, jež na soupeřku vyvinula velký tlak a propracovala se tak ke dvěma brejkbolům. Chorvatka následně vyrobila dvojchybu a Kvitová šla za stavu 5:3 servírovat na vítězství v prvním setu. Vekičová ale konec první sady odmítla, vyhrála servis Kvitové a mohla srovnat. Kvitová ovšem znovu ukázala svou sílu na returnu a následně zásluhou získané čisté hry opanovala první set poměrem 6:4.

Vekičová srovnala s Češkou krok

Druhé dějství zahájila svým podáním česká hráčka, které se ale na servisu opět nedařilo. Po dvou dvojchybách a nepřesných úderech Kvitové se Chorvatka dostala do vedení 1:0 na gemy. Získaný brejk následně Vekičová potvrdila při vlastním servisu a navíc poté znovu prolomila i podání své soupeřky. Rázem z toho bylo vedení 3:0. Kvitová se ale nevzdávala a pokračovala se svou ofenzivní hrou, která jí v dalších gemech přinesla ovoce v podobě vyhrané hry jak na returnu, tak i na servisu. Češka se dostala s Vekičovou do kontaktu na 2:3. Chorvatka si ale Češku blíže k tělu nepustila a při svém podání bez problémů opět zvýšila na rozdíl dvou gemů. Obě hráčky už do konce setu při svém servisu nezaváhaly a z vítězství 6:3 se radovala Chorvatka. Rozhodnout tak musel třetí set.

Český postup do osmifinále

Na začátku rozhodujícího setu ukázala Kvitová své tenisové kvality. Po skvělé útočné hře se dostala hned ke třem brejkbolům, přičemž druhý v pořadí proměnila. Při svém podání následně zvýšila na 2:0, což se ukázalo jako klíčové. Žádný jiný brejk totiž v utkání nepřišel a Češka tak za stavu 5:4 podávala na postup do osmifinále miamského turnaje. Zápas po dvou a půl hodinách boje ukončila Vekičová svým nepřesným returnem, který skončil v autu. Česká hráčka tak své soupeřce oplatila pár týdnů starou porážku z Petrohradu. Ve vzájemné bilanci se Kvitová ujala vedení 2:1.

Kvitová se do osmifinále miamského turnaje dostala teprve potřetí v kariéře, jejím maximem je čtvrtfinále z roku 2014. Česká tenistka má navíc šanci stát se po turnaji světovou jedničkou. K tomu by ovšem potřebovala postoupit minimálně do finále. První ale bude muset projít přes osmifinále, ve kterém ji čeká Francouzka Caroline Garciaová.

Zobrazeno 1247 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2019 23:35
Pro psaní komentářů se přihlaste