čt., 14. březen 2019 14:15

LaLiga preview: Barcelona zajíždí na hřiště Betisu, Villarreal hraje o záchranu a Getafe si to rozdá s Valencií

Zinédine Zidane má před sebou těžkou misi, má za úkol vytáhnou zpět potápějící se Real Zinédine Zidane má před sebou těžkou misi, má za úkol vytáhnou zpět potápějící se Real Zdroj: Oficiální Instagram Realu Madrid
Španělsko – LaLiga je tady se svým 28. kolem a opět je se na co těšit! Barcelona stále vede o sedm bodů před Atlétikem Madrid. Real ztrácí na lídra už propastných dvanáct bodů.

 

Pátek:

LaLiga začíná již dnes duelem mezi Realem Sociedad a Levante, které si bude chtít zlepšit chuť po třech prohrách v řadě.

Sobota:

Realu svítá na lepší časy. Po dvou porážkách od Barcelony a domácím excesu s Ajaxem v Lize mistrů se definitivně podlomila židle pod koučem Solarim, kterého nahradil staronový Zinédine Zidane. Ten bude mít šanci na zisk prvních tří bodů už tuto sobotu v domácím zápase proti Celtě Vigo.

Další sobotní střetnutí nabídne souboj dvou Atlétik na stadionu San Mamés v Bilbau, kde domácí budou chtít své jmenovce z Madridu potrápit a oloupit je o body.

Překvapení sezony Alaves, který se nachází v tabulce na pátém místě, změří v sobotním odpoledne síly s beznadějně poslední Huescou. Alaves neprohrál již pět zápasů v řadě a svoji skvělou formu bude chtít potvrdit i na domácím stadionu.

Dva bezprostřední sousedé z tabulky Leganes a Girona se setkají v duelu o střed tabulky. Pokud se Gironě na stadionu v Leganes podaří získat plný počet bodů, předskočí v tabulce právě svého sobotního soka.

Neděle:

Na Sevillu čeká nelehký úkol v podobě Espanyolu, zvlášť když má v nohách zápas proti pražské Slavii. Pokud však chce Sevilla pomýšlet na evropské poháry i v další sezoně, musí proti Espanyolu uspět, momentálně se totiž nachází na hraniční šesté příčce.

Na nedělním plánu je souboj dvou sousedů z opačného konce tabulky, kdy do Villarrealu přijede bojovat předposlední Rayo Vallecano.

V pravé poledne zajíždí šestnáctý Valladolid na půdu desátého Eibaru, jehož výkony se mění jako počasí. Pokud Valladolid zopakuje sympatický výkon z předchozích zápasů, má rozhodně šanci na úspěch.

K vidění bude také extrémně vyrovnaný duel mezi Getafe, které zcela překvapivě dýchá na záda třetímu Realu Madrid, a Valencií, která má formu jako hrom. Neprohrála posledních patnáct zápasů! Posledním přemožitelem Valencie nebyl ani Real Madrid ani FC Barcelona, ale právě jejich nedělní soupeř z Getafe.

Večerní duel mezi dosavadním lídrem FC Barcelonou a Betisem Sevilla uzavře 28. kolo španělské nejvyšší soutěže. Katalánci se budou pokoušet navýšit vedení na čele tabulky. V cestě jim bude stát nepříjemný Betis Sevilla, který má na kontě skalp Atlétika Madrid.

Zobrazeno 1029 krát
Naposledy upraveno: so., 16. březen 2019 12:01
Pro psaní komentářů se přihlaste