čt., 2. prosinec 2021 15:52

Lewandowski je pouze nejlepším útočníkem. Zlatý míč si po sedmé odnáší Messi a Ronaldo nařknul pořadatele ze lži.

Lionel Messi se Zlatým míčem číslo 7 Lionel Messi se Zlatým míčem číslo 7 Zdroj: eurosport.com
„Ani vyvinout lék proti covidu by mu nepomohlo,“ je reakce bývalého norského reprezentanta Fjørtofta na výsledky ankety Zlatý míč 2021. Lewandowski totiž odchází pouze s oceněním nejlepšího útočníka a Zlatý míč si po sedmé odnáší Messi, který poslal Lewymu jasný vzkaz. „Doufám, že ti dají Zlatý míč 2020," znělo z úst Argentince na adresu polského útočníka. Ronaldo sice na galavečeru chyběl, ale na svém Instagramu stihnul nařknou pořadatele Ferrého ze lži o své údajné karanténě.

Vzhledem ke koronavirové krizi se loňský rok ocenění nevyhlašovalo. Podle expertů z celého světa na tohle nejvíce doplatil právě Robert Lewandowski, který byl považován za největšího favorita. Rok se s rokem sešel a polský fotbalista se opět dostal do finální top 3 a zase patřil k nejvýraznějším kandidátům. Fotbalová veřejnost čekala jestli se mu konečně podaří získat kýžené ocenění. Bohužel domů si odnesl pouze sošku pro nejlepšího útočníka, Zlatý míč zůstal v rukou Messiho i přes Lewowých 63 branek v 54 zápasech za klub a reprezentaci.

„Sézóna 2026/27: Lewandowski právě vstřelil 63 branek za rok, vyvinul nejlepší lék proti covidu, vyhrál Ligu mistrů, stal se druhým polským papežem po Janu Pavlu II., senzačně zvítězil s Polskem na mistrovství světa. Messi získal Zlatý míč,“ je reakce bývalého fotbalisty Jana Aage Fjörtofta na jeho twitteru. Nebyl sám, kdo se na sociálních sítích vyjadřoval tak, že vítězem měl být někdo jiný.
"Abych byl upřímný, po této volbě už světu nerozumím. S veškerým respektem k Lionelu Messimu a dalším skvělým nominovaným hráčům, nikdo si to nezasloužil tolik jako Lewandowski. To, že nevyhrál Robert, je pro mě nepochopitelné," řekla fotbalová legenda Lothar Matthäus televizi Sky.

Messi tak rozšířil svoji sbírku z let 2009, 2010, 2011, 2012, 2015 a 2019. „Je neuvěřitelné, že jsem tady znovu. Před dvěma lety jsem myslel, že už je to naposledy. Klíčem bylo vítězství na Copě América,“ řekl Messi během svého poděkování. "Je pro mě ctí soupeřit s Robertem. Každý ví, a všichni se shodneme na tom, že v loňském roce jsi měl vyhrát. Doufám, že ti dají Zlatý míč 2020," pokračoval dále Argentinec.

Historicky druhým nejlepším hráčem této ankety je s pěti tituly portugalská superstar Cristiano Ronaldo, který skončil v letošním ročníku až na 6. místě. Ronaldo se ani galavečeru v Paříži nezúčastnil. Na svém Instagramu ale nařkl pořadatele Pascala Ferrého ze lži. Ten totiž řekl, že se mu portugalský útočník důvěrně svěřil s tím, že posledním cílem jeho kariéry je získat více Zlatých míču než právě Messi a Ronaldovu absneci na galavečeru v Paříži přisuzoval karanténě. "Pascal Ferré lhal, použil moje jméno, aby zviditelnil sebe a svého zaměstnavatele. Je nepřijatelné, aby člověk zodpovědný za udílení tak prestižního ocenění, mohl podobným způsobem lhát. Je to absolutně neuctivé k někomu, kdo vždycky respektoval France Football a Zlatý míč. A pak znovu lhal, když vysvětloval mou absenci na galavečeru údajnou karanténou, která neexistuje a není pro ni důvod."

Celkové pořadí první pětky letošního umístění:
1. Lionel Messi (Arg. / PSG)
2. Robert Lewandowski (Pol. / Bayern Mnichov)
3. Jorginho (Ita. / Chelsea)
4. Karim Benzema (Fr. / Real Madrid)
5. N'Golo Kanté (Fr. / Chelsea)

Zobrazeno 1218 krát
Naposledy upraveno: čt., 2. prosinec 2021 18:58
Pro psaní komentářů se přihlaste