so., 29. září 2018 22:50

Liverpool na Stamford Bridge do 89. minuty prohrával, přesto si nakonec odváží bod

Útočník Liverpoolu Mohamed Salah (vpravo) uniká před forvardem Chelsea Olivierem Giroudem Útočník Liverpoolu Mohamed Salah (vpravo) uniká před forvardem Chelsea Olivierem Giroudem Zdroj: zdroj: www.twitter.com/lfc
Londýn - Šlágr 7. kola nejvyšší anglické fotbalové soutěže nabídl tradiční souboj londýnské Chelsea a Liverpoolu. Přesto, že domácí na Stamford Bridge dlouho vedli, Reds si nakonec zásluhou Sturridge po remíze 1:1 odvážejí bod.

Do první velké šance se dostal liverpoolský kanonýr Mohamed Salah, když v 10. minutě na hranici velkého vápna obešel Rűdigera. Z dobré pozice ale mířil pouze mezi diváky. O deset minut později zahrozili i hosté, když se do gólové příležitosti po přesném centru Davida Luize dostal Willian – jeho střelu ale reflexivně Alisson vyrazil.

O čtyři minuty později už šli domácí do vedení. Mateo Kovačič vysunul přihrávkou Edena Hazarda za obranu hostů a ten si s nabídnutou šancí bez problémů poradil. Přidal tak šestou branku v sezóně a vyšvihnul se do čela tabulky střelců. Radost chtěl domácím sebrat ve 33. minutě aktivní Salah. Egyptský útočník obešel i golmana Arrizabalagu, ale jeho střelu z úhlu na brankové čáře vyrazil Rűdiger.

Liverpool byl po vstřeleném gólů aktivnější, ale ani další pokus loňského nejlepšího střelce soutěže Mohameda Salaha se mezi tři tyče nevešel. Minutu před koncem prvního poločasu se pokoušel o vyrovnání do šatny Sadio Mané, ale jeho zakončení nůžkami z hranice velkého vápna mířilo několik metrů nad branku domácích.

Svěřenci Jűrgena Kloppa po přestávce hýřili aktivitou, ale vinou zbytečných ztrát míče v předfinální fázi vybízeli do brejkových akcí domácí. Šance na vyrovnání přišla až v 58. minutě, kdy Mané obešel domácí obranu a protáhl brankáře Blues Arrizabalagu. 

Po rychle rozehraném volném kopu o deset minut později se do slibné situace dostal střelec první branky Hazard. Naprosto osamocen mířil na bránu, vynikající Alisson si přesto s jeho pokusem poradil a vytěsnil ho na roh.

Blízko kýženého gólů byli hosté v 70. minutě. Střídající Xherdan Shaqiri dostal ideální přihrávku tři metry před domácí svatyni, ale v obrovské šanci selhal. Následný tlak Liverpoolu vyvrcholil až hlavičkou Roberta Firmina o tři minuty později, kterou se štěstím odkopnul z brankové čáry domácí stoper Luiz.

Osm minut před koncem základní hrací doby mohl z volného přímého kopu napravit své úvodní zaváhání Shaqiri, avšak s jeho střelou z hranice vápna neměl hostující golman potíže. Liverpoolu se podařilo vyrovnat až v 89. minutě. Střídající Daniel Sturridge úžasnou střelou z třiceti metrů vymetl šibenici domácí branky, čímž stanovil konečný výsledek na 1:1. Družina Jűrgena Kloppa tak zůstává v letošní sezóně Premier League neporažena a od vedoucího Manchesteru City ji dělí pouze horší skóre.

Zobrazeno 1603 krát
Naposledy upraveno: ne., 30. září 2018 17:10
Pro psaní komentářů se přihlaste