ne., 13. říjen 2019 22:42

Loono opět chystá zajímavé workshopy a přednášky v Olomouci

Loono pořádá workshopy po celé České republice Loono pořádá workshopy po celé České republice Zdroj: Martin Faltejsek
Olomouc – Nezisková organizace Loono, známá šířením osvěty v oblasti prevence a zdraví, znovu zavítá do města Olomouce, aby zde na konci října a v listopadu mohla uvést přednášky a workshopy týkající se výživy a reprodukčního zdraví. Hostit ji bude například interaktivní muzeum vědy Pevnost poznání.

Loono pod záštitou Lékařské fakulty Univerzity Karlovy tvoří více než 150 mladých lékařů, studentů lékařských fakult a dalších členů týmu, kteří se již několik let snaží ukázat, že na zdraví a prevenci záleží. Objíždí města České republiky a pořádají vzdělávací workshopy ve školách, firmách i na veřejných akcích ohledně zdraví a prevence rakoviny prsou a varlat či prevence infarktu a mrtvice.

22. října 2019 se tak na Lékařské fakultě Univerzity Palackého bude konat přednáška o pravdách a mýtech ve výživě, kde mladí odborníci rozeberou nespočet témat nejen ohledně zdravého stravování. Dále pak 13. listopadu 2019 proběhne v Pevnosti poznání přednáška týkající se (ne)pravd o antikoncepci, jejím používání nebo vlivu na pleť. V neposlední řadě se 26. listopadu 2019 uskuteční workshop kampaně „Dole dobrý“, který se bude zabývat neplodností, sexuálně přenosnými onemocněními nebo také úniku moči. Zájemci se v prostorách Bistré krávy budou moci například na modelech lidské pánve dozvědět, jakou funkci zastávají jednotlivé orgány nebo si na trenažéru vyzkoušet správnou techniku nasazení kondomu.

Peníze ze vstupného organizace vloží do nákupu nových školících modelů a taktéž na podporu pořádání dalších přednášek a workshopů.

Zobrazeno 1332 krát
Naposledy upraveno: st., 16. říjen 2019 12:09
Pro psaní komentářů se přihlaste