st., 9. listopad 2022 10:06

Los Ligy mistrů narýsoval několik světových zápasů, fanoušci fotbalu se můžou těšit na reprízu loňského finále

Liga mistrů 2022/2023 Liga mistrů 2022/2023 Zdroj: sazkove-kancelare.com
Slavnostní ceremoniál ve švýcarském Nyonu nabídl los letošního ročníku Ligy mistrů. Fotbaloví fanoušci se hned v osmifinále dočkají reprízy loňského finále mezi Liverpoolem a Realem Madrid. Oko nejednoho fanouška zaujme osmifinálová dvojice PSG proti Bayernu Mnichov.

Fotbaloví fanoušci po celém světě zasedli v pondělní poledne k obrazovkám, aby mohli sledovat los osmifinálových duelů pro 68. ročník Ligy mistrů. Losovalo se ve švýcarském městě Nyonu, losování se ujmul bývalý turecký záložník Hamit Altintop.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

První vylosovanou dvojicí se stali anglický Manchester City a německý RB Lipsko. Úřadující mistr Premier league nastupuje do osmifinále jako jednoznačný favorit. „City jsou jedním z nejtěžších soupeřů, které jsme mohli dostat. Ale beru to jako výzvu. Pokusíme se ukázat na hřišti svoje kvality a uvidíme, jestli budeme mít šanci postoupit,“ okomentoval soupeře obránce Lipska Willi Orban.                                                                                                                         

Ve druhé dvojici vyzvou belgické Bruggy ve dvoukole portugalskou Benficu Lisabon. Zatímco Bruggy se v minulém ročníku neprobojovali ze skupiny, Benfica ukončila své tažení až ve čtvrtfinále. Třetí osmifinálová dvojice nabídne reprízu finálového utkání z ročníku 2021/2022. Anglický Liverpool se postaví proti nejúspěšnějšímu týmu Ligy mistrů Realu Madrid. Bílý balet obhajuje vítězství již po patnácté. Soupeři se za posledních pět let potkali dvakrát, z obou střetnutí vyšel vítězně španělský celek. 

Dalšími soupeři, kteří poměří své kvality, budou Tottenham Hotspurs a AC Milán. Italský tým ovládl po deseti letech italskou ligu, ušatou trofej vyhrál naposledy v roce 2007. Spurs na svůj triumf v Lize mistrů stále čekají. Pátou dvojici tvoří německý Eintracht Frankfurt a italská Neapol. Neapol letos vládne italské lize, po 14 kolech nasbírali 38 bodů a mají osmibodový náskok na druhý AC Milán. Frankfurtu se v domácí lize nedaří tak jako jeho soupeři, německý tým se nachází na páté pozici. Třetím týmem z Německa, který oblékne svůj dres pod vlajkou Ligy mistrů, je Dortmund. Jeho soupeřem bude londýnská Chelsea, ta se z triumfu radovala v sezoně 2020/2021. Předposlední osmifinálovou dvojici tvoři třetí italský celek Inter Milán, soupeřem milánského klubu bude portugalské Porto. Inter postoupil ze skupiny přes Barcelonu, Porto vyřadilo dalšího španělského giganta Atletico Madrid.

Zbylé týmy PSG a Bayern Mnichov tvoří poslední osmifinálovou dvojici. Týmy se spolu utkali i předminulý ročník ve čtvrtfinále. Z měření sil vyšel vítězně francouzský celek. „Za perfektní skupinu jsme nebyli odměněni. Ale ani v Paříži nebudou příliš nadšení, že dostali nás. PSG je opravdu těžký soupeř s řadou hvězd. To je prostě Liga mistrů,“ uvedl trenér Bayernu Julian Nagelsmann.

První osmifinálový den připadá na 14.2. 2023. Finále se odehraje v tureckém Istanbulu.

Zobrazeno 907 krát
Naposledy upraveno: st., 9. listopad 2022 10:40
Pro psaní komentářů se přihlaste