út., 14. červen 2022 10:41

Lukáš Sedlák Pardubice neposílí, odchází do NHL

Lukáš Sedlák v dresu Colombusu Lukáš Sedlák v dresu Colombusu Zdroj: nhl.cz
USA - Útočník Lukáš Sedlák se po třech letech vrací do NHL. Podepsal jednoletou smlouvu s Coloradem. Pardubice tak nakonec devětadvacetiletý útočník neposílí.

Někdejší útočník ruského Čeljabinsku se přidal k dalším hráčům, kteří po sezóně rozvázali s ruským týmem kontrakt. Následně měl zamířit do Pardubic spolu s dalšími českými hráči z KHL, Tomášem Hykou nebo Romanem Willem. Nakonec ještě před startem nového ročníku Tipsport extraligy, využil šance zahrát si po třech letech opět v zámořské NHL. Následující sezónu stráví v týmu nynějších finalistů play off, Coloradu.

I přesto že si v Čeljabinsku vybudoval stálou pozici, letos se s týmem probojoval až do semifinále Gagarinova poháru, rozhodl se v Rusku nepokračovat po začátku ruské invaze na Ukrajinu. To se nakonec ukázalo jako dobré rozhodnutí, jelikož může zabojovat a získat stále místo v první týmu Colorada. To ovšem nebude vůbec snadné, jelikož letošní tým je velmi nabitý a většina z hráčů budou pokračovat i v příští sezóně. 

"Je to bohužel tak. Lukáš Sedlák dostal nabídku z Colorada. NHL automaticky bere, s tím nic nenaděláme. I když to mrzí, že Lukáš v příští sezoně za Dynamo nenastoupí, přejeme hodně štěstí a doufám, že se v našem dresu v budoucnu objeví,“ uvedl majitel pardubického klubu Petr Dědek na twitteru. „Máme dostatečně široký kádr a náhradu momentálně nehledáme, bude čas se rozhlížet," doplňuje Dědek, který řeší ztrátu dalšího elitního útočníka za krátkou dobu. Po mistrovství světa podepsal smlouvu v NHL také pardubický odchovanec Matěj Blümel.

Sedlák již v NHL působil v dresu Columbusu, který ho v roce 2011 draftoval. V zámořské soutěži odehrál 164 utkání, ve kterých vstřelil 15 gólů a přidal 12 asistencí. Poté odešel na další tři roky do ruského Čeljabinsku. Letos se stal nejproduktivnějším hráčem ruského celku s 18 vstřelenými góly a 25 asistencemi.

Zobrazeno 701 krát
Naposledy upraveno: ne., 3. červenec 2022 18:55
Pro psaní komentářů se přihlaste