út., 19. duben 2016 17:08

Lumie končí, přichází Surface phone

Microsoft končí se svými telefony označovanými jako Lumia. Nástupcem by se měly stát telefony s názvem Surface, stejně jako tablety, které jsou na trhu už pár let k dostání. Nové Surface telefony by měly být poprvé k vidění na mobilním veletrhu IFA v Berlíně.

Už nějakou dobu se spekulovalo o novém druhu telefonů Surface a spekulace se nyní potvrdily. Na veřejnost unikly různé návrhy, které potvrzují, že se telefony budou podobat stejnojmenné řadě tabletů také od Microsoftu. Pro telefony s označením Microsoft Lumia to bude nejspíš konec, protože Microsoft chce uvolnit místo na trhu s Windows 10 Mobile i pro jiné výrobce s levnými zařízeními. 

Microsoft na svých posledních Lumiích 950 a 950 XL předvedl funkci Continuum, která přemění mobilní telefon po připojení k monitoru přes speciální dock v plnohodnotný počítač. Takovou funkci dostanou i Surface telefony. Ty by se měly prodávat ve třech variantách. Levnější varianta bude pro běžné uživatele, dražší pro náročnější a třetí varianta by měla být pro podnikatelskou sféru s předinstalovanými kacelářskými balíčky.

Zobrazeno 2361 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:44
Jan Nuc

www.myapple.cz

Pro psaní komentářů se přihlaste