so., 16. březen 2019 23:12

Manchester United senzačně padl proti Wolves, v FA Cupu dál pokračuje Watford i Manchester City

Victor Lindelöf srdnatě bojující s útočníkem domácích Victor Lindelöf srdnatě bojující s útočníkem domácích Zdroj: twitter.com/manutd
Velká Británie - O třech ze čtyř semifinalistů nejstarší anglické klubové soutěže je rozhodnuto. Dnešní osmifinále FA Cupu přineslo několik velice zajímavých výsledků, postup Watfordu, hororový první poločas Cityzens a loučení Manchesteru United.

 Watford - Crystal Palace 2:1

(27. Capoue, 79. Gray - 62. Batshuayi)

I přes sympatický výkon je pro Crystal Palace čtvrtfinále konečnou. Ač tým vedený bývalým trenérem anglické reprezentace Royem Hodgsonem vstoupil do utkání aktivněji, šance přibývaly na straně domácího Watfordu. V 18. minutě mohl poslat do vedení domácí útočník Deulofeu, ale golman hostů Guaita tělem jeho ránu vykryl. O deset minut později už se zaplněný stadion Vicarage Road radovat. Po rohovém kopu se míč odrazil od shluku těl až k Étiennovi Capoueovi, který z první zavěsil přesně pod břevno. O minutu později už Deulofeu mohl přidat další trefu, avšak s jeho střelou z úhlu Guaita neměl problém.

Hosté se probudili až po poločase, kdy tečovanou střelu Mayera vytěsnil domácí golman Gomez s notnou dávkou štěstí. Aktivnější Crystal Palace šlo za vyrovnáním, přímý kop Towsenda z 59. minuty ještě Gomez zvládl vytěsnit na roh, o tři minuty později se však musel poroučet. Po chybě v rozehrávce se míče zmocnil Mitchy Batshuayi a po individuální akci zakončil na vzdálenější tyč.

Po vyrovnávacím gólu se k aktivitě probral opět domácí Watford, kterému pomohlo i střídání Andreho Graye, který si deset minut před koncem naběhl za obranu a z voleje poslal Watford do semifinále.

Swansea – Manchester City 2:3

(20. Grimes z pen., 29. Celina – 69. Bernardo Silva, 78. Nordfeld (vl.), 88. Aguero)

Po kanonádě proti Schalke z říše snů čekal na hráče Citizens tragický úvod. I přes aktivnější hru byla proti favoritovi už po dvaceti minutách nařízena penalta po jasném faulu Fabiana Delpha na Conora Robertse. Tu bez problémů proměnil ranou k levé tyči Matt Grimes a překvapivě tak poslal Swansea do vedení. Druhý hřebík do rakve bídně hrajících Cityzens zasadil ve 31. minutě po fantastické akci po ose James – Dyer – Celina právě třetí jmenovaný. Hráč, který ještě na podzim patřil City z úhlu vymetl pavučiny v pravém rohu Edersonovy branky a zmrazil šokovaným fanouškům Cityzens úsměv na tváři.

Ve druhé části se obraz hry očekávaně změnil. Po bouři v kabině se svěřenci Pepa Guardiola uchýlili k tradiční útočné hře, ale proti obranné hradbě Swansea se jim zpočátku nepodařilo prosadit. Zlom přišel v 70. minutě, kdy Aguero nastřelil obránce domácích, odražený balón naservíroval Bernardu Silvovi, který dělovkou k pravé tyči snižoval. Gól hosty probudil a po silném náporu se dočkali odměny. V 80. minutě si střídající Raheem Sterling předkopnul balón ve vápně a byl atakován obráncem domácích Carter-Vinckersem. Následující penaltu napálil Sergio Aguero pouze do tyče, avšak o záda golmana Nordsfeldta se balón odrazil za brankovou čáru. Probuzení hráči Citizens poté na Liberty Stadium jasně ukázali, proč dominují tabulce Premier League. Po fantastickém závěru a šancích Gabriela Jesuse, Raheema Sterlinga nebo Sergia Aguera se po centru do vápna prosadil k bližší tyči právě poslední jmenovaný a poslal nebesky modré do semifinále FA Cupu.

Wolverhampton Wanderers – Manchester United 2:1

(70. Jiménez, 76. Diogo Jota - 90+5. Rashford)

Hladový nováček Premier League přivítal na Molineux Stadium rudé ďábly z Manchesteru. Po zranění se v rudém dresu objevili Antony Martial a Jessem Lindgardem, jejich návrat na hřiště však rozhodně mezi povedené nepatřil. Od začátku snaživější Wolves zvolili proti United taktiku spočívající v protiútocích, naopak klub z Manchesteru se soustředil na trpělivou rozehrávku. Diváci proto na první šanci dlouho čekali, přišla až po půlhodině hry. Po rohu Wolves se před pokutovým územím objevil mladý klenot vlků Ruben Neves, ale jeho přízemní střelu Romero lapil bez problémů. Do dalšího samostatného úniku se koncem poločasu dostali opět domácí, ale Diego Jota tváří v tvář Romerovi nedokázal proměnit.

Po nezáživném prvním poločase mohl všechny přítomné zaskočit Marcus Rashford, který se po úniku dostal do vápna a střelou do boční sítě vystrašil obranu domácích. Poté už ležela iniciativa pouze na bedrech Wolves. Do obrovské šance se po rohu v 54. minutě dostal Jimenez, ale na fantasticky chytajícího Romera si nepřišel. O pět minut později kroutil svůj projektil do brány João Moutinho, ale třiadvacetiletý argentinský golman vytěsnil i jeho ránu. Aktivita se domácím vyplatila v 70. minutě. João Moutinho obešel tři protihráče, naservíroval míč Jimenézovi a ten srdnatě po chvíli boje prostřelil dva obránce rudých. Fantastická atmosféra nedovolila vlkům zvolnit, naopak po hrubce Shawa se dostal na polovině hřiště k balónu Diego Jota a po sólu upevnil vedení Wolves. Definitivní konec utkání pro United mohl nastat hned v následující minutě, avšak VAR Lindelofovu červenou kartu odvolal. Red Devils se zmohli k tlaku až v nastavení, ale Rashfordův gól už byl pouze kosmetickou úpravou skóre.

Zobrazeno 1198 krát
Naposledy upraveno: so., 16. březen 2019 23:44
Pro psaní komentářů se přihlaste