po., 13. březen 2017 08:40

Olomoučtí zažili medailové žně na 28. memoriálu Josefa Musila v zápase řecko-římském

Olomouc – V sobotu se v hale olomouckého Sokola uskutečnil 28. memoriál Josefa Musila v řecko-římském zápase. Závodů se účastnilo pět olomouckých sportovců a všichni získali medaili. Zlato získal Kevin Tóth, stříbro Marek a Martin Drábkovi a na bronzovém postu skončili Jakub Zacpal a Jakub Richter.

O jediné zlato olomouckého oddílu se postaral Kevin Tóth ve váze do 57 kg mladších žáků. V kategorii měl čtyři soupeře, tudíž se zápasilo "každý s každým". I přes občasné problémy se mu podařilo projít turnajem suverénně, když všechny své protivníky porazil na technickou převahu - získal během utkání o 12 technických bodů více než soupeř. "Nepodal jsem úplně stoprocentní výkon, mám ještě hodně co zlepšovat," prohlásil Kevin Tóth po turnaji.

V kategorii mladších žáků do 35 kg měl olomoucký zápas dva zástupce, a to Martina Drábka a Jakuba Zacpala. Ve váze se sešlo pět závodníků. Martin Drábek si připsal tři vítězství a jednu prohru, když podlehl pouze vítězi celé kategorie, Michalci z Krnova, a obsadil tak stříbrný post. Jakub Zacpal, který nestačil na Michalce, ani na oddílového kolegu Drábka, si se zbývajícími dvěma soupeři poradil bez větších problémů a umístil se na třetím místě.

Marku Drábkovi zápasícímu ve váze do 39 kg mladších žáků se sjelo pět soupeřů. Zápasilo se tak na skupiny A/B. Drábek si ve skupině připsal jedno lopatkové vítězství a jednou zvítězil na technickou převahu. Ve finále ho čekal vítěz druhé skupiny Bartošík z Hodonína, který si počínal stejně suverénně. Ve finále byl ovšem lepší hodonínský sportovec a porazil domácího zápasníka na technickou převahu. Drábek se tak musel spokojit se stříbrem.

Posledním domácím zápasníkem, který se účastnil turnaje, byl Jakub Richter ve váze do 85 kg žáků. Tomu se však nedařilo a obě svá utkání prohrál. Bral tak bronz.

Turnaje se zúčastnilo 113 zápasníků z 15 oddílů z České republiky a Slovenska.

Zobrazeno 1957 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2017 01:36
Pro psaní komentářů se přihlaste