st., 17. listopad 2021 22:01

Město hazardu se nebojí riskování ani v hokeji

Jack Eichel v dresu svého nového zaměstnavatele. Jack Eichel v dresu svého nového zaměstnavatele. Zdroj: Instagram: jackeichel
Las Vegas – Když elitní útočník Jack Eichel projevil zájem opustit klub, ve kterém strávil 5 sezón, zdálo se to jako neuskutečnitelné přání. Důvodem nejsou nekvalitní výkony předváděné na hřišti, ale zranění krku. Hokejové kluby napříč soutěží se zkrátka bály přijmout riziko, které s sebou nese angažování šikovného hráče s devítkou na zádech.

Organizace Buffalo Sabres zkrátka nenechala svoji hvězdu podstoupit riskantní operaci krku. Proto si Eichel vydupal výměnu a nakonec zamířil do Vegas, kde sídlí tým Golden Knights. Ten Eichelovi umožní jít na operaci v nadcházejících dnech. Není ale jisté, jak dlouho zabere rekonvalescence v případě úspěšného zákroku. Doktoři odhadují dobu 3-6 měsíců. 


Vegas muselo obětovat talentovaného mladíka Peytona Krebse, zraněného Alexe Tucha a dvě volby draftu, první kolo 2022 a 2. kolo 2023. Na oplátku kromě Eichela získalo ještě 3. volbu draftu 2022. Buffalo jistě pošle Krebse do nižší AHL, aby se sehrál s dalšími šikovnými vrstevníky. 


„Cena za něj byla samozřejmě vysoká, pokud jde o to, co jsme poslali do Buffala. Za hráče takových kvalit by ale měla být vysoká,“ řekl generální manažer Kelly McCrimmon na tiskové konferenci. Znovu tak potvrdil svoji pověst odvážného manažera na hráčském trhu. Nelze totiž předpovědět, v jaké herní pohodě se jejich nová posila vrátí. 


Dvojka draftu 2015 odehrála 5 kompletních sezón a vždy se dostala nad padesáti bodovou hranici. V té minulé stihl Eichel pouze 21 zápasů, ve kterých nasbíral 18 bodů. V Buffalu, kde zastával funkci kapitána, působil posledních šest let. Na to, zda dokáže sbírat body i v novém působišti si budeme muset počkat.

Zobrazeno 551 krát
Naposledy upraveno: st., 17. listopad 2021 23:04
Pro psaní komentářů se přihlaste