po., 9. listopad 2015 20:58

Michal Viewgh podepíše Biomanžela i v Olomouci

Olomouc – Nejprodávanější český spisovatel současnosti Michal Viewegh navštíví 25. litopadu v rámci propagace své nejnovější knihy i Galerii Šantovka. Zájemcům zde doplní svým autogramem výtisk titulu s názvem Biomanžel.

Akci pořádají Knihy Dobrovský jako první z několika podzimních autogramiád známých českých spisovatelů. Autogramiády se uskuteční i v knihkupectvích v Brně, Praze, Ostravě nebo v Plzni. Mezi dalšími autory, kteří potěší čtenáře svou návštěvou a věnováním v knize, jsou například Zdeněk Polhreich, Sára Saudková, Marek Eben, Roman Vaněk nebo Karolína Kamberská.

Michal Vievegh bude své podpisy rozdávat od 17 hodin. Za spisovateli mohou zájemci vyrazit i například do Brna, kde se autogramiády pořádají každý týden. Studenti získají ve všech prodejnách po předložení karty ISIC slevu 10% na veškeré nezlevněné zboží, včetně podepisovaných knih.

Vieweghova nová kniha Biomanžel navazuje na jeho dřívější bestseller Biomanželka z roku 2010, který čtenáři i ktritici přijali velmi pozitivně. Jako většina jeho děl je i Biomanžel částečně autobiografickou knihou. Stejně jako hlavní hrdina knihy, spisovatel Mojmír, i Viewegh prodělal před třemi lety klinickou smrt, když mu praskla aorta.

"Viewegh se snaží, aby se prasklou aortou nic v jeho stylu nezměnilo. Je stále vtipný, má nadhled a vidí komické situace i při banální návštěvě u lékaře. Nedovolí si zaskřípat, trochu se odkopat nějakou literární neučesaností. Možná by bylo zajímavé číst, co by Michal Viewegh psal, kdyby se tolik nekontroloval," napsala o knize kulturní redaktorka Magdaléna Čechlovská.

Zobrazeno 1814 krát
Naposledy upraveno: st., 21. únor 2024 17:27
Pro psaní komentářů se přihlaste