so., 9. leden 2010 20:50

Milovnící psů mají dostaveníčko v Olomouci

Od pátku do neděle  se na olomouckém výstavišti koná celorepubliková výstava psů. Otevírá letošní sezonu a je jedinou třídenní sešlostí tohoto druhu u nás. Setkají se zde vystavovatelé nejen z Česka, ale i ze Slovenska, Polska, Maďarska a Německa.  Každý den je věnován specifickým plemenům a tak si návštěvníci opravdu přijdou na své.

Během celého víkendu se na výstavišti vystřídá přibližně 3200 psů 220 plemen. Pátek patří především ohařům, teriérům a špicům. Sobota zase dogám, retrívrům a jezevčíkům. V neděli přijdou na řadu chrti a především pastevečtí psi. V premiéře se také představí plemena, která jsou u nás k vidění jen výjimečně. Jedná se především o mohutného uruguayského cimarrona, používaného na hlídání dobytka. Dále pak holandský kooikerhondje, "vodní" plemeno, specializované na lov kachen.

Víkendová výstava vyvrcholí v neděli soubojem o čestný titul Nejkrásnější pes pátého ročníku Hanácké výstavy. Ta je letošního roku na výstavišti jako první, zahajovací, ale rozhodně ne poslední. Další je na řadě Tourism Expo, výstava služeb cestovního ruchu a využití volného času. Dále se můžeme těšit na každoroční tahák v podobě mezinárodního zahrádkářského veletrhu Flora či na knižní a literární festival Libri.

 

Zobrazeno 1785 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:37
Pro psaní komentářů se přihlaste