čt., 10. prosinec 2020 21:55

Muzeum východních Čech v létě představí novou stálou expozici

Muzeum východních Čech Muzeum východních Čech Zdroj: historickasidla.cz
Hradec Králové – Muzeum východních Čech v Hradci Králové chystá pro návštěvníky novou stálou expozici ve druhém a třetím patře. Připravovat se bude v zimních měsících, tématem bude Hradec Králové a jeho královská historie. Výstavu začne dodavatel chystat ještě před Vánocemi, trvat by to mělo do léta.

„Stálá expozice se bude nacházet ve čtyřech sálech. Ve druhém patře budou umístěny výstavy s názvem K městu českých královen a Cesta k pevnosti. Ve třetím podlaží se v dalších dvou sálech bude nacházet výstava K Salónu republiky,“ říká náměstkyně primátora pro oblast správy majetku města Věra Pourová.

Výběrové řízení na dodavatele proběhlo několikrát neúspěšně

Město vypsalo výběrové řízení již v létě tohoto roku, předtím proběhly i tržní konzultace.

 „Postupovali jsme tak s ohledem na zkušenosti z minulosti, kdy výběrové řízení skončilo několikrát neúspěšně. Stalo se tak zejména proto, že dodavatelé buď cenu velmi navýšili oproti předpokládané hodnotě, a nebo se nikdo nepřihlásil. Tentokrát se nám konečně podařilo najít kompromis a vysoutěžit vhodného dodavatele,“ uvádí Pourová. 

Dodavatel, kterého minulý týden schválila rada města, zpracuje dílenskou dokumentaci, vyrobí, dodá a zkompletuje celou sestavu, poté expozici osvětlí. Používat k tomu bude audiovizuální a počítačovou techniku.

Na novou stálou expozici město využije část dotace z Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Zobrazeno 880 krát
Naposledy upraveno: čt., 10. prosinec 2020 22:36
Pro psaní komentářů se přihlaste