čt., 11. prosinec 2014 16:04

Na polském hradě vznikla napodobenina Bradavické školy čar a kouzel

POLSKO Na hradě Czocha, který na území dnešního Polska postavili čeští králové, se skrývá škola čar a kouzel. Podobá se přitom té v Bradavicích, kterou známe z příběhů J. K. Rowlingové. Jedná se o hru, do které se může přihlásit kdokoli starší 18 let a stát se tak studentem magie jako Harry Potter. Přihláška na tuto čtyřdenní akci stojí necelých osm tisíc korun. Účastnící tzv. larpu si mohou vybrat svoji kouzelnickou kolej a zabývat se například bojem s černou magií, léčením nebo prací s magickými tvory.

Akce s názvem Vysoká škola čarodějnictví vznikla za spolupráce polských a dánských hráčů larpu a fanoušků Harry Pottera. Polská skupina Livefrom se o uspořádání akce snažila již delší dobu, problémem však byly finance, proto se spojila s dánskou skupinou Rollespilsfabrikken. Organizátoři přiznávají, že takový zájem ze strany fanoušků nečekali. "Byli jsme zaplavení přihláškami, za dva dny bylo plno. Nikdo z nás takový zájem nečekal," řekl proThe Telegraph Claus Raasted, jeden z pořadatelů.

Celá hra probíhá v angličtině. Hráči larpu (LARP = Live Action Role Play) jsou zasazení do rolí fiktivních postav. Plní jejich úkoly a chovají se tak, jak by se podle knihy měli studenti magie chovat. Hlavní role a role učitelského sboru jsou obsazené zkušenými hráči larpu ze Skandinávie. Prvního kola, které proběhlo letos v listopadu, se zúčastnilo 190 lidí z 11 zemí světa. "Nemůžeme provést stejné speciální efekty jako ve filmech s Harrym Potterem, ale můžeme řadu triků napodobit a v neposlední řadě vytvořit správné drama," tvrdí pořadatelé. Obě skupiny připravují další kolo hry, které se uskuteční 9. až. 12. dubna příštího roku. Zájemci starší 18 let se mohou přihlašovat od 11. listopadu.

 

Citace: http://zahranicni.ihned.cz/                              

Fotografie: http://comicbook.com/

 

 

Zobrazeno 1993 krát
Naposledy upraveno: pá., 12. prosinec 2014 16:13
Pro psaní komentářů se přihlaste