ne., 13. březen 2016 14:30

Naděje zhasly. Češky medaili z mistrovství nepřivezou

Holmenkollen – Ani v posledním závodě mistrovství světa v biatlonu se Češkám nepovedlo postavit se na stupně vítězů. Závod s hromadným startem na 12,5 km jasně ovládla francouzská závodnice Dorinová–Habertová. 

Nejlépe se z českých závodnic umístila Gabriela Soukalová, která si i přes kolizi s hůlkou a jedno trestné kolo dojela pro čtvrté místo. Veronika Vítková minula dvakrát, v první ležce i první stojce, a celkově obsadila osmé místo: „Asi jsem se nechala trochu unést a udělala tu osudnou chybu,“ litovala pak Vítková v cíli chybu na střelnici, která ji stála boj o stupně vítězů.

Podobně se k poslednímu úseku vyjádřila i Soukalová, kterou při závěrečném běžeckém okruhu sesadily z druhého místa dvě rychlejší závodnice. „Byla jsem děsně unavená a nebyla jsem to já, už nebylo co vymáčknout. Možná bych byla radši poslední než čtvrtá,“ řekla po závodě Soukalová.

S popisem závodu souhlasil i trenér biatlonové reprezentace Zdeněk Vítek. „Na Gábině bylo ke konci vidět, že už toho má fakt dost. Škoda, že Verča neudržela nervy při té poslední položce, ten závěr by ji určitě svědčil,“ posteskl si. „Nicméně špičkových umístění máme hodně, jen medailové umístění chybí. V tom je skryta maličká hořkost na jinak zřejmé spokojenosti se šampionátem,“ na závěr připomněl Vítek tři čtvrtá, tři pátá a tři šestá místa, která česká biatlonová reprezentace na okruhu v norském Holmenkollenu vybojovala.

Gabriela Soukalová si i po mistrovství stále drží první pozici ve Světovém poháru a jediná závodnice, která by mohla její triumf ještě ohrozit je právě vítězka hromadného závodu Dorinová-Habertová, která před třemi finálovými závody koncem příštího týdne v ruském středisku Chanty-Manijsku ztrácí na Soukalovou 69 bodů.

Zobrazeno 1992 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:13
Pro psaní komentářů se přihlaste