po., 21. březen 2016 14:20

Natáčení Četníků z Luhačovic se chýlí ke konci

Brno – Natáčení nového seriálu České televize se nachází v závěrečné fázi. Dvanáctidílný kriminální seriál Četníci z Luhačovic vezme diváky do doby vzniku první republiky. V hlavních rolích se jako dvojice mladých četníků představí Martin Donutil a Robert Hájek.

Diváci se prostřednictvím seriálu dostanou do roku 1919, do doby, kdy na své první pracoviště přijíždí dva mladí četníci. Poté, co ukončí studium na škole, na ně čeká opuštěná četnická stanice v lázeňském městě na jihu Moravy. „Máme před sebou natáčení pěti dílů, ve kterých se objeví celá řada postav z již natočených epizod, ale přibydou i některé další,“ upřesňuje vedoucí programu a vývoje brněnského studia České televize Jiřina Budíková.

Kromě Roberta Hájka a Martina Donutila se před kameru znovu postaví Pavel Zedníček, Jiří Langmajer a Pavla Tomicová. Nově se diváci mohou těšit například na Marka Holého, Danu Morávkovou nebo Jana Vlasáka.

„V každé epizodě jsou dva uzavřené kriminální případy, ale na větším prostoru se rozvíjejí i další linky,“ popsal autor projektu Petr Bok a dodal: „Jednotlivé případy vycházejí ze zločinů příznačných pro překotnou a v mnohém drsnou dobu těsně po první světové válce, pro niž byla typická chudoba a dramatické osudy ovlivněné válečným konfliktem.“

Natáčení probíhá v četnické stanici, která vznikla pro potřeby seriálu v obci Lesní Hluboké nedaleko Brna. Samotný děj seriálu se odehrává v okrsku luhačovických lázní. Štáb se v následujících měsících znovu vydá také například do Prostějova, Brna, Prahy, nebo na Kokořínsko.

Zobrazeno 2282 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:25
Pro psaní komentářů se přihlaste