ne., 31. březen 2019 22:27

Neapol deklasovala AS Řím se Schickem v sestavě, Lazio přehrálo Inter

O důležitých třech bodech pro Lazio rozhodl Sergej O důležitých třech bodech pro Lazio rozhodl Sergej Zdroj: https://sslazio.it/it/
Itálie – Hned dva šlágry přinesl nedělní program nejvyšší italské ligy. Ve večerním utkání podlehl Inter Milán 0:1 římskému Laziu. Jejich městský konkurent naopak vysoko prohrál s Neapolí 1:4. Jediný gól AS padl po penaltě na Schicka. V zápase dvou týmu z chvostu tabulky urval SPAL výhru na hřišti Frosinone. Parma vedla brankou Gervinha nad Bergamem, ale hosté třemi trefami souboj otočili. V derby Emilia-Romagna porazila Bologna Sassuolo 2:1 a odrazila se ze sestupové pozice.

Fotbalový karneval na Apeninském poloostrově dnes otevřel souboj Parmy proti Atalantě Bergamo. Od první minuty se hrál aktivní fotbal a hned po pár sekundách pořádně zahrozil domácí Juraj Kucka, ale jeho střelu do šibenice vytáhl Gollini nad břevno. V 8. minutě se Parma již radovala, jelikož rychlý protiútok přesně zakončil Gervinho.

Atalanta po inkasovaném gólu přidala a dokázala zápas otočit

Vzápětí měl pro změnu dvě možnosti útočník hostí Zapata, nicméně jeho utaženou ránu z levé strany vápna vytěsnil Sepe na roh, po němž kolumbijský forvard mířil vedle. Hosté šli i nadále aktivně za vyrovnáním. Ve 21. minutě jim to ještě nevyšlo, protože Pašalić vystřelil zbrkle a Sepe ani nemusel zasahovat. O pouhé tři minuty později to střednímu záložníkovi vyšlo o poznání lépe, když vyrovnal po pěkné individuální akci.

Ve 35. minutě vychytal Gollini pokus Bruna Alvese z přímého kopu, načež na druhé straně jeho kolega mezi třemi tyčemi vyškrábnul hlavičku Zapaty. Sepe navíc rychle rozehrál na Gervinha, který vedl rychlý brejk, po němž ale Ceravola sám před Gollinim selhal. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Ve druhém poločase převzali aktivitu hosté. Nejprve Papu Goméz nepochopitelně nedal gól, i když byl sám na penaltovém puntíku. Při další akci v 75. minutě si podobně počínal Castagne, ale za 2 minuty to už Bergamu vyšlo. Castagne odčinil předchozí zaváhání milimetrovým pasem na Zapatu, který napálil balon pod břevno. Ten nakonec ve čtvrté minutě nastavení ještě upravil na konečných 3:1.

Frosinone i přes herní převahu podlehlo SPALu, Fialky remizovaly s Turínem

Desátá Fiorentina přivítala na svém stadionu ve Florencii devátý FC Turín. Neuběhlo ani deset minut a domácí se dostali do vedení. Ansaldiho nákop vrátil hlavou za obranu Victor Hugo na Simeoneho, ten udělal kličku Siriguovi a zkušeně zakončil. Z další šance hned vzešlo vyrovnání, z třiceti metrů napřáhl Baselli a trefil přesně do šibenice. Vrátit vedení mohl Viole opět Giovanni Simeone, nicméně svůj samostatný únik neproměnil. Ten mohl dát gól i ve druhé půli, ale jedinou šanci po výměně stran taktéž nedal, když hlavičkoval nad.

Záchranářský duel sehráli ve Frosinone hráči Ferrary. Hosté začali bravurně a po 13 minutách je po rohu dostal do vedení Vicari. Pro domáci šlo o jednu z posledních šancí, jak se vyhnout pádu do Serie B, a tak se mohutně hnali do útoku. Do poločasu se však žádný pokus neuchytil. Z dálky to postupně zkoušeli Paganini, Valzania a Sanmarco, ale střelu prvního jmenovaného ztečoval pryč obránce, druhého vychytal brankář a Sanmarcův pokus skončil na tyči.

Po návratu ze šaten pokračovala převaha Frosinone a hned ve 48. minutě téměř vyrovnal nůžkami Salomon. Hned vzápětí po další Valzaniově pumelici trefil Ciofani břevno. Víc zajímavého toho mač nepřinesl, tudíž SPAL udržel těsný náskok, díky němuž má na 18. pozici 4 body k dobru.

Šlágr přinesl jednoznačnou výhru Neapole, Schick odehrál 60 minut

AS Řím hostil na Olympijském stadionu druhou Neapol a chtěl proti ní bodovat, aby mohl nadále živit naději na účast v Champions League. Začátek se však pro Římany rázem změnil v noční můru, protože ve 3. minutě si Milik patičkou zpracoval Verdiho lob za obránce a prostřelil Olsena. K vyrovnání výrazně přispěl český reprezentant, jelikož po N‘Zonziho sklepnutí ho fauloval Meret a Perotti v nastavení z penalty vyrovnal.

Po přestávce existovalo na hřišti jen mužstvo Neapole. V 50. minutě sraženou Mertensovu střelu vrátil stříleným centrem po zemi před bránu Cajellón a belgický útočník si tento míč přesně našel a snadno zakončil za nejistého Olsena. Tento zásah Vlky úplně ochromil. Třetí gól přidal po chvíli Simone Verdi, který zakončil rychlý brejk po odvrácení standardky Kolarova. Snížit sice mohl hlavou N’Zonzi, ale jeho pokus zastavilo břevno. Hřebíček do rakve zatloukl Amin Younes, když po rohu nadvakrát dopravil balon do sítě. Neapol tak v poklidu drží druhou pozici. AS Řím se propadlo na 7. pozici.

Derby z oblasti Emilia-Romagna zvládla lépe Bologna a poskočila ze sestupových příček

Do města slavné omáčky přijeli odehrát střetnutí hráči z nedalekého Sassuola. Bologna potřebovala v tomto utkání bodovat, ale po úvodním výkopu začali lépe hosté. Neroverdi dokonce dotlačili míč do sítě, ale Khouma Babacar byl před svým zakončením v ofsajdu. Domácí poté vytvořili dva závary před Consiglim. Při prvním z nich pálil Džemaili a z dorážky Orsolini, ale gólman hostí si poradil. Druhý závar vznikl po dalekonosném přímém kopu Orsoliniho, Palaciovu dorážku však opět zlikvidoval Consigli.

Ve druhém poločase nejprve nebezpečně centroval Orsolini, pokus talenta Bologny ovšem zblokovali beci hostů. Již zmiňovaný Babacar nešťastným způsobem fauloval Rodriga Palacia ve vápně a penaltu střelou k pravé tyči proměnil Pulgar. V 79. minutě Sansone patou prostrčil balon skrz nohy obránce na Palacia, ten ale nedokázal překonat Consigliho.

V první nastavené minutě přišel jako blesk z čistého nebe vyrovnávací gól, když Burabiovu sraženou střelu napálil pod břevno Boga. Bologna ovšem vrhla všechny síly do útoku a v 96. minutě si na roh naskočil Mattia Destro a strhnul vítězství na stranu domácích.

Milinković-Savić rozhodl proti Interu, Lazio poskočilo na pátou příčku

Jako poslední měl výkop hit mezi římskými biancocelesti a milánskými nerazzuri. Do první možnosti se dostali ze začátku agilnější hosté, ale Slovák Škriniar po odvráceném balonu od rohového praporku střílel hodně nad. A tak do vedení šli domácí, když Luis Alberto našel milimetrovým centrem Sergeje Milinkoviće-Saviće a ten se hlavou nemohl zmýlit.

Těsně před pauzou se ještě oba celky dostaly do zajímavých šancí, ale další centr Alberta nedokázal usměrnit obránce Bastos mimo dosah Handanoviće. Na druhé straně to byl bývalý hráč Lazia Keita Baldé, jeho střelu však vykopl mimo brankář Strakoša. A dalekonosný pokus pracovitého Alberta vytěsnila na roh slovinská zeď ve službách Interu.

Po změně stran se jako první do slibné příležitosti prodral přes Škriniara Caicedo, jenže opět nepřelstil gólmana. Po chvíli ještě střílel nebezpečně, leč bez úspěchu, Immobile. Domácí si již nedokázali připravit nějakou zajímavou šanci a stejně jako jejich městský rival prohráli a snížili svůj náskok na místech, z nichž se jde do Ligy mistrů

Zobrazeno 1201 krát
Naposledy upraveno: ne., 31. březen 2019 23:08
Pro psaní komentářů se přihlaste