pá., 2. prosinec 2022 21:50

Neymarovo prokletí pokračuje. Na mistrovství světa se zranil hned v prvním utkání.

Fanoušek Neymara Jr. Fanoušek Neymara Jr. Zdroj: Gustavo Ferreira, Unsplash
Katar - Brazilský útočník Neymar, který měl být hlavním tahounem svého týmu na mistrovství světa v Kataru, nedohrál úvodní utkání se Srbskem kvůli zraněnému kotníku. Týmový lékař potvrdil, že brazilský kanonnýr do dvou zbývajících zápasů ve skupině už nezasáhne a není jisté, zda stihne utkání ve vyřazovací fázi turnaje.

Na tiskové konferenci po úvodním zápase brazilců, novináře zajímal více než výsledek zápasu zdravotní stav brazilské hvězdy Neymara. Týmový lékař Rodrigo Lasmar oznámil, že se celý lékařský tým bude nepřetržitě Neymarovi věnovat a že udělají všechno pro to, aby se brazilský kanonýr dostal rychle zpět na hřiště. Den na to však Lasmar odhalil nepříjemné novinky. „Neymar dnes odpoledne absolvoval magnetickou rezonanci, která odhalila poranění vazů kotníku.“ 

Hvězdný útočník Paris Saint Germain odehrál proti Srbsku 79 minut a přesto, že se mu nepodařilo skórovat, byl jedním z nejlepších hráčů na hřišti. V době, kdy už vedli brazilci o dvě branky však přišel nebezpečný skluz soupeře, který Neymara poslal k zemi a donutil trenéra brazilců, aby ho stáhl ze hřiště. Zbytek utkání strávil Neymar s napuchlým kotníkem a se slzami v očích na střídačce. 

Brazilský výběr byl před turnajem pasován do pozice největších favoritů na celkový triumf, se zraněním jejich největší hvězdy ovšem jejich šance na úspěch rapidně klesají. I bez Neymara se však podařilo brazilcům vyhrát druhý zápas ve skupině a tím zajistili si postup do vyřazovací fáze turnaje.

Brazilská média začala vzpomínat na mistrovství světa 2014, které se odehrálo právě v Brazílii a kanárci tak měli obrovskou motivaci zvítězit. Domácí výběr prošel bez problémů až do čtvrtfinále turnaje, kde se utkali s Kolumbií. Brazilci s Neymarem v hlavním roli zápas s klidem ovládali, ale v 88. minutě inkasoval právě Neymar úder kolenem do zad a všem bylo jasné že turnaj pro něj skončil. Brazilský výběr bez Neymara odehrál dvě utkání a v obou prohrál. Památná byla hlavně ostudná prohra 7:1 s Německem.

Třicetiletý Neymar před šampionátem avizoval, že mistrovství světa v Kataru bude jeho poslední. Byla by tedy obrovská škoda, kdyby o něj přišel hned v úvodním zápase. 

Zobrazeno 379 krát
Naposledy upraveno: čt., 8. prosinec 2022 17:04
Pro psaní komentářů se přihlaste