so., 15. leden 2011 21:54

Nově otevřený ski areál Kouty nad Desnou

Nově vybudované lyžařské středisko v obci Loučná nad Desnou ležící na trase Šumperk – Červenohorská sedlo letos po sedmi letech příprav a budování zahájilo svou první sezónu.

Sportovní centrum nabízí využití nejen pro lyžaře a snowboardisty, kteří zde mají k dispozici svahy o délkách přes 2 kilometry s ojedinělou šířkou 50m, ale také snowpark jak pro začátečníky, tak pokročilé. Návštěvníci zde nebudou ochuzeni o večerní lyžování, které bude v provozu mezi 18-21 hodinou. V tomto čase bude k dispozici i snowpark. Dále nabízí také pestrou nabídku upravovaných tras pro běžkaře v nádherné přírodě Hrubého Jeseníku. Součástí obřího areálu je ubytovací zázemí včetně restaurací se slunnou terasou, baru a bowlingu.

Středisko dále obsahuje dětský park s možností výuky od lyžařské a snowboardové školy Helia Ski School, která poskytuje lekce jak individuální, tak skupinové. Prodejnu, půjčovnu včetně servisu a testcentrum lyží značky Nordica, Elan, Blizzard a snowboardů Nitro.

Provoz šestisedačkové lanovky, která je první svého druhu u nás, bude celoroční. V létě umožní snadnější přístup k větrné elektrárně na Medvědí hoře a k horní nádrži přečerpávací vodní elektrárny Dlouhé stráně.

V zimního středisku bylo vybudováno velkokapacitní parkoviště v těsné blízkosti lyžařských svahů, což spolu s vlakovým nádražím poskytuje návštěvníkům pohodlnou dostupnost, kterou ještě umocňuje o víkendech a prázdninách speciální místní vláček, který jezdí na trati parkoviště, vlaková zastávka a ski areál Kouty.


Fotozdroj: http://itras.cz/fotogalerie/penzion-u-pamatne-lipy/velke/ski-areal-kouty-001.jpg

Zdroj: http://www.kouty.cz/

Zobrazeno 3046 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:40
Pro psaní komentářů se přihlaste