po., 26. říjen 2015 06:31

Nový Zéland zvítězil v semifinále nad JAR

Londýn - Sobotní semifinále v rugby mezi Novým Zélandem a Jihoafrickou republikou připravilo pro diváky opravdovou podívanou. Vyrovnaný zápas, ve kterém měli většinu času převahu Afričané, nakonec skončil vítězstvím novozélandských All Blacks. Protihráčům nestačilo ani bezchybné kopání Handrého Pollarda, který svému týmu zajistil 15 bodů z konečných 18. 

Jihoafričané měli v prvním poločase značnou převahu, a i když se novozélandským podařilo hned na začátku zápasu položit první pětku, zbytek poločasu je tým z Afriky téměř nepustil k míči a předvedl bezchybnou hru, včetně každého proměněného trestného kopu Pollarda. V druhém poločase se ale zase předvedli All Blacks. Ti si převahu získali až po padesáté minutě, kdy se Beaudenovi Barrettovi podařilo získat další pětku. Díky úmyslnému předhození míče byl také na deset minut vyřazen jihoafrický hráč Bryan Habana, následný trestný kop se podařilo Novozélanďanům proměnit a své vedení si už do konce zápasu nenechali vzít. 

„Jsem na kluky velmi pyšný. I když prohrávali, tak zůstali klidní," pronesl po zápase trenér All Blacks Steve Hansen. "Někdy skvělý výkon může vypadat tak, jako proti Francii a někdy zase tak, jako proti Jižní Africe. Ne vždy však vypadají stejně," dodal. Hansen se nenechal vykolejit počáteční převahou JAR a po zápase prozradil, že rozhodující skóre zápasu chtěli získat v prvních deseti minutách druhého poločasu.

„Zahráli jsme to jako jeden muž. Jihoafričané patří stabilně mezi elitu, ale dali jsme proti nim do hry schopnosti a zkušenosti. Semknutý tým a víra v sebe jsou klíčové. Naše víra v sebe a v naše schopnosti slavila úspěch," prohlásil kapitán All Blacks Richie McCaw.

 

Zobrazeno 3494 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:16
Pro psaní komentářů se přihlaste