po., 24. duben 2023 11:03

Olomouc přivítala obecní policisty z Česka, Slovenska a Polska

VII. Mezinárodní konference obecních policií VII. Mezinárodní konference obecních policií Zdroj: FT Technologies a.s.
Olomouc - Na půdě Univerzity Palackého se konal již sedmý ročník mezinárodní konference obecních a městských policií, a to v prostorách Právnické fakulty. Pozvání přijali mimo jiné policejní prezident Policie ČR Martin Vondrášek, náměstek ministra vnitra ČR Lukáš Kolářík nebo také prezident Združenia náčelníkov obecných a mestských polícii Slovenskej republiky Ján Andrejko.
Reportáž studentské televize Audiovizuální produkce UPOL

V rámci konference účastníci z České republiky, Slovenské republiky a Polska projednávali různorodá témata týkající se jejich povolání jako například měření rychlosti, zhodnocení bezpečnostní situace, nebo také spolupráce se samosprávami, ve kterých obecní policie působí. Firmy, které se zaměřují na bezpečnostní technologie, měly možnost představit své produkty náčelníkům obecních policií, a to jak formou přednášek v aule právnické fakulty, tak i na chodbách během přestávek.

Pauzy si chválili nejen zástupci firem, ale zejména policisté, kteří měli unikátní příležitost navázat nové kontakty se svými kolegy z oboru. Účastníci konference měli navíc možnost zhlédnout nový dokumentární snímek režiséra Víta Klusáka - Velké nic, a následovně se samotným režisérem vést diskuzi.

„Konference se účastním rád už jen proto, že mohu obdržet zpětnou vazbu od příslušníků městských policií, a také jim mohu osobně poděkovat za spolupráci,“ uvedl policejní prezident České republiky Martin Vondrášek. „Jednou z problematik probíraných v rámci setkání je mimo jiné legislativa, což se určitě bude v budoucnu týkat i studentů práv,“ řekl Daniel Bednařík, předseda správní rady FT Technologies. Právě firma FT Technologies stojí za organizací konference. Bednařík spolupráci s olomouckou Právnickou fakultou hodnotí na výbornou, i proto se v Olomouci setkání konalo již v páté řadě za sebou.

Zobrazeno 361 krát
Naposledy upraveno: út., 25. duben 2023 22:11
Pro psaní komentářů se přihlaste