×

Varování

JUser: :_load: Nelze nahrát uživatele s ID: 1542
st., 25. listopad 2015 22:14

Tarja Turunen přijede do adventní Olomouce

Olomouc - Metalová zpěvačka Tarja Turunen vystoupí 3., 4. a 5. prosince v olomouckém kostele Panny Marie Sněžné. Do města zavítá finská zpěvačka v rámci svého Ave Maria Christmas Tour.

Turné odstartuje tradičně ve Finsku. Následovat bude koncert v Německu a pak se přesune do Olomouce. Tarja Turnen slíbila, že zazní i české vánoční písně.

Při svém posledním vystoupení v České republice na letním festivalu Masters of Rock v roce 2010, které bylo součástí jejího projektu Beauty and the Beast, si na pódium Tarja pozvala zlínskou filharmonii Bohuslava Martinů. S ní pak zazpívala několik písní, včetně árie z Rusalky.

Také letos ji filharmonie doprovodí, na programu budou ale vánočně laděné písně. „Legendární Tarja Turunen nás opět přesvědčí o svých kvalitách, tentokrát poprvé spolu s adventní atmosférou. Místem konání se stane nádherný a akusticky zajímavý kostel Panny Marie Sněžné, který slibuje jedinečný zážitek,“ uvedl Josef Kořenek z pořádající agentury.

Kvůli akustice si tento kostel jako místo svého koncertu vybrala i americká gospelová skupina Nate Brown & One Voice. Ta zde vystoupí 13. ledna v rámci Festivalu vánoční hudby v Olomouci.

Zobrazeno 2112 krát
Naposledy upraveno: ne., 25. únor 2024 22:41

Pro psaní komentářů se přihlaste