st., 27. duben 2022 23:21

Olomoucký beadník vydává novou knihu, podpořte ji a můžete s ním vyrazit na túru do Jeseníků

Jaroslav Irovský na své túře po Jeseníkách Jaroslav Irovský na své túře po Jeseníkách Zdroj: Jaroslav Irovský
Olomoucký autor Jaroslav Irovský vydává novou knihu o životě psů i lidí. Podpořit její vydání můžete i vy a za příspěvěk vás čekají nejrůznější odměny. Mimo jiné můžete třeba vyrazit na hory se samotným autorem, nebo jeho dílo pokřtít na pódiu zoopunkové kapely Peshata.

Jaroslav Irovský, mladý olomoucký spisovatel a dvorní textař zlínské rockové kapely Premier, kterého v roce 2015 Městská knihovna v Praze zařadila do seznamu devíti pozoruhodně píšících českých spisovatelů, jejichž psaní stojí za to, aby nebylo přehlédnuto, vydává novou knihu.

Irovský debutoval v roce 2012 sbírkou povídek Jak jsme slavili Velikonoce a další humoresky, kterou vzdává hold legendárnímu komickému duu Šimek & Grossmann. Jeho nejznámějším dílem je autobiografická sbírka povídek Příběhy sráče inspirovaná beatnickými velikány jako jsou Charles Bukowski a Jack Kerouac, kterou vydal o rok později. Ta je součástí tzv. "sráčské trilogie" spolu s knihami O(byčejný) ŽIVOT a ... s duší beadníka.

Letos z jeho pera vzešel román Psí život. "Chceš vědět, na co myslí (Tvůj) pes? Po přečtení knihy Tě to zase přejde," láká humorně Irovský potenciální čtenáře na své dílo. Jeho vydání můžete podpořit finančním příspěvkem na Hithit projektu. Autor za příspěvky nabízí nejrůznější odměny od knihy s věnováním po výlet v jeho společnosti po Jeseníkách či dokonce možnost pokřtít Psí život na koncertě zoopunkové kapely Peshata. Požadovaná částka 65 tisíc už byla během prvních několika dní vybrána a Psí život tak určitě vydán bude, pokud byste si jej ale chtěli přečíst, je nejjednodušší si jej pořídit formou odměny za příspěvek na Hithitu, neboť většina autorových knih se nedá sehnat v běžném knihkupectví, a pokud si něco z jeho tvorby chcete přečíst, musíte se obrátit přímo na něj.

 

Zobrazeno 496 krát
Naposledy upraveno: čt., 28. duben 2022 10:23
Pro psaní komentářů se přihlaste