so., 1. prosinec 2018 17:15

Olomoucký kraj bude jednat o navýšení dotací pro dobrovolné hasiče

Na obnovu a modernizaci požární techniky půjde příští rok skoro jedenáct miliónů korun Na obnovu a modernizaci požární techniky půjde příští rok skoro jedenáct miliónů korun Zdroj: olkraj.cz
Olomouc - V příštím roce by měly několik změn prodělat dotační tituly, kterými Olomoucký kraj podporuje dobrovolné hasiče. Jde o to, aby dotace dostalo více žadatelů a peníze byly rozděleny co nejspravedlivěji.

Na obnovu a modernizaci požární techniky by měl Olomoucký kraj hasičům v příštím roce poskytnout až jedenáct miliónů korun. Díky těmto penězům si například více sborů může zažádat o dotace na nové cisterny. Dále hejtmanství pošle více než dva miliony korun na spolkovou činnost. Tyto peníze mají pomoci hlavně při organizování hasičských soutěží nebo oslav výročí založení sborů.

„Pro žadatele o finanční podporu připravíme seminář, další informace zjistí na krajském webu a v provozu bude i dotační horká linka, kde jim pracovníci úřadu zodpoví všechny dotazy,“ říká hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk. Krajské zastupitelstvo bude o dotacích pro hasiče jednat ve druhé polovině prosince.

Zobrazeno 1598 krát
Naposledy upraveno: so., 1. prosinec 2018 19:25
Pro psaní komentářů se přihlaste