st., 6. únor 2019 08:42

Olomoucký taneční klub dosáhl svého jména, shlíží z Olympu po vydařeném Mistrovství ČR

Olomoucký taneční klub dosáhl svého jména, shlíží z Olympu po vydařeném Mistrovství ČR Zdroj: www.danceostrava.cz
Olomouc/Praha – Svým dosud nejlepším výsledkem v tanečním sportu se pyšní tanečníci trénující v Tanečním klubu Olymp Olomouc. Jejich aktuální úspěch se zapsal do historie jak města samotného, tak celého Olomouckého kraje.

První únorový víkend patřil v pražské Lucerně standardním tancům. Konalo se zde Mistrovství české republiky pořádané Českým svazem tanečního sportu. Olomoucký klub posbíral cenné kovy napříč několika kategoriemi a v každé ze tří soutěží se umístil na stupních vítězů. Juniorský tým získal zlatou medaili a tedy mistrovský titul ve standardních tancích. V kategorii do 21 let získal Olymp Olomouc titul Vicemistr České republiky. Tým dospělých si vytančil bronz.

Další dvě medaile získaly páry v soutěžích jednotlivců, a to Daniel Barbora Borůvkovi (3. místo v kategorii Mládež do 18 let) a Roman Pecha s Annou Bankovou (3. místo v kategorii Do 21 let). „Vyrazili jsme s odhodláním probojovat se v každé věkové kategorii do finále mezi nejlepších šest. Povedlo se to ve všech čtyřech mládežnických kategoriích, což se žádnému jinému klubu nepodařilo a považuji to za veliký úspěch. Bohužel se nám to nepodařilo v kategorii dospělých, kde jsme neobhájili loňské dvě účasti ve finálovém kole z pochopitelných důvodů, oba loňské páry ukončily svoji činnost,“ rekapituluje trenér a předseda klubu Miroslav Hýža.

Účasti na MČR předcházela dvouměsíční intenzivní příprava jak po technické taneční stránce, tak po stránce kondiční, protože někteří tanečníci museli za víkend odtančit v plném nasazení celkem 53 tanců. Sám Hýža přiznává, že ho svěřenci mnohdy proklínali. Tréninky a urputná nezlomnost se však vrátily v zasloužených úspěších.

Zobrazeno 1680 krát
Naposledy upraveno: st., 6. únor 2019 11:20
Pavla Hajpišlová

Milovnice sportu, kultury a médií ve všech sférách. Přispěvatelka do pořadu Zprávičky na ČT:D. Moderátorka kulturních a sportovních akcí.

Pro psaní komentářů se přihlaste