po., 7. prosinec 2020 19:29

V Ordinaci v růžové zahradě už od příštího roku ošetřovat a léčit nebudou

Ordinace v řůžové zahradě, voyo Ordinace v řůžové zahradě, voyo Zdroj: TV Nova
Po více než 15 letech se fanoušci televizního seriálu Ordinace v růžové zahradě budou muset s kamenickými doktory rozloučit. V první polovině příštího roku totiž seriál skončí. Herci prozradili, že točí do února roku 2021. 

Seriál od roku 2005 vysílala televize Nova každé úterý a čtvrtek. Původně měl skončit po 34 dílech, ale pozitivní odezva, kterou si od svých diváků seriál získal, zapříčinila, že se jeho počet dílů mnohonásobně navýšil. Na televizních obrazovkách lidé měli možnost sledovat radosti i strasti doktorů gynekologické, v dalších dílech i pediatrické ordinace. O tři roky později se pak na scénu dostalo volné pokračování tohoto seriálu a to Ordinace v růžové zahradě 2, které taktéž umožňovalo divákům nahlížet do životů svých oblíbených postav, které už znali z předchozích dílů, ale také do životů postav nových, protože se seriálové prostředí rozrostlo o chirurgické oddělení kamenické nemocnice. V hlavních rolích napříč časem účinkovalo mnoho herců, například Zlata Adamovská v roli Běly Valšíkové, Petr Rychlý v roli gynekologa Čestmíra Mázla a další.

Příznivce fiktivních kamenických obyvatel a jejich rodin tato zpráva zasáhla. Velmi se však také dotkla samotných herců, kteří se se svými rolemi sžili natolik, že se jim budou jen těžko opouštět.

Herec Jan Čenský, který dlouhá léta představoval primáře Davida Suchého, pro deník Aha! uvedl:„Třeba národ udělá nějakou revoluci, že by podepsali petici za Ordinaci, to by byla od diváků reakce, jak když umřel Maradona.“ Což je důkazem toho, že většina samotných herců s ukončením seriálu není smířená.

Proč musí Ordinace po tak dlouhé době končit, se asi zatím nikdo nedozví. Údajným faktorem vedoucím k tomuto rozhodnutí mohl být konkurenční seriál Slunečná anebo krize spojená s koronavirem, kvůli kterému je natáčení drahé a tvůrcům by se nejspíše nadále nevyplatilo, protože natáčení Ordinace stojí několik milionů měsíčně.

Seriáloví nadšenci však nemusí smutnit úplně. Ještě je čeká pár emočně nabitých závěrečných epizod, jak už televize Nova prozradila, ale také už natáčí nový seriál, taktéž z lékařského prostředí. Nezbývá nic jiného, než doufat, že si tímto krokem televize neuškodí a že původní fanoušci Ordinace ocení i jejího seriálového nástupce.

Zobrazeno 2786 krát
Naposledy upraveno: út., 8. prosinec 2020 20:04
Pro psaní komentářů se přihlaste